Cu bastonul prin București - un traseu alternativ de promenadă care-ți va prezenta un altfel de oraș

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto Alberto Groșescu

Bucureștiul este plin de contraste și de povești și de istorie, așa că ar fi păcat să nu-i cunoaștem toate colțurile și legendele, nu?

A.R.C.E.N. are un proiect de trasee culturale - "Cu bastonul prin București" - prin care-și propune să ne arate cele mai interesante cartiere și locuri din Capitală.

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, noul traseu alternativ de promenadă va fi organizat între cartierele istorice Icoanei și Armenesc.

Cu bastonul prin București

Când, cum, unde?

Din 6 august până pe 10 septembrie, în fiecare duminică, de la ora 17.30, începând de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15) și până la Rezidența BRD Scena9 (str. I. L. Caragiale nr. 32), ghizii te vor plimba printr-un labirint de străzi care păstrează încă fragmente importante din țesutul istoric al orașului.

Traseul:

Arthur Verona – A. D. Xenopol – Cristofor Columb – Eremia Grigorescu – Grădina Icoanei – Jean Louis Calderon – Icoanei – Alexandru Donici – Vasile Lascăr – Logofăt Luca Stroici – Maria Rosetti – I. L. Caragiale, perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual.

Zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco.

Participarea la traseu este gratuită, nu trebuie să te inscrii nicăieri pentru asta, iar la final, vor urma o serie de discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai.

Ce zici, ieșim la plimbare?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile