Google Doodle celebrează 44 de ani de hip-hop și te lasă să mixezi track-uri celebre

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
20
Tweet
Google Doodle interactiv

Ai văzut Google Doodle-ul de azi? Dacă nu, atunci te invit să citești rândurile de mai jos și să te joci cu el, deoarece este primul doodle de acest gen și unul care-ți va plăcea la nebunie, mai ales pentru ce reprezintă.

În urmă cu 40 de ani, un tânăr DJ a dat o petrecere "back-to-school" într-o casă din New York. Cu rădăcini jamaicane și americane, puștiul de 18 ani, cunoscut sub numele de Kool Herc, s-a hotărât să facă ceva diferit în timpul set-ului său.

Echipa Google doodle învață să danseze breakdance

Herc nu a pus piesele de la un cap la altul, ci a dat publicului să asculte doar secțiunile instrumentale din acestea ("breaks"), iar mulțimea a luat-o razna.

În timpul acestor momente, prietenul său, Coke La Rock, a întreținut atmosfera cu ajutorul unui microfon.

Uite așa s-a născut hip-hop-ul.

Prima schiță a lui Cey Adams

Petrecerea de care vă povesteam a avut loc pe 11 august, 1973, pe strada 1520 Sedgwick Avenue din Bronx - 44 de ani mai târziu, toată lumea încă vorbește despre asta.

Google nu a ratat acest moment așa că a creat un doodle unic și foarte mișto.

Logo-ul este creat de celebrul artist de graffiti Cey Adams, iar când apeși pe el vei intra într-o poveste și vei avea ocazia să te joci cu propriile tale platane, în timp ce poți mixa sample-uri din piese legendare.

Varianta intermediară de doodle

"Graffiti has always been associated with vandalism to some degree - in the early days, I had to tell people that my art was different from people who were just tagging. But we're capital 'A' artists.

All we’re doing is using a spray can instead of a paintbrush. And now Google is putting this piece of art on the homepage, which will be seen by people all over the world. That’s really exciting to me", a spus Adams.

Cey Adams și doodle-ul final

PS: Dacă vrei să înțelegi mai bine atmosfera acelor vremuri și cum a luat naștere această mișcare, atunci îți propun să vezi serialul "The Get Down" - 12 episoade de pură fericire și muzică.

Fab 5 Freddy

Fun fact: Primul Google Doodle a apărut în 1998 și a făcut referire la festivalul Burning Man, unde fondatorii Google, Larry și Sergey, au participat. În prezent, doodle-urile sunt la ordinea zilei și ilustrează o groază de evenimente speciale, ocazii sau aniversări.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile