Singurul Circuit de Artă Stradală din lume are loc la Sibiu

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
Tweet
"Îmbrăţişare", creaţia artistului Pisica Patrată

Singurul Circuit de Artă Stradală din lume, care include școli și licee, acoperă peste 3.500 de metri pătrați de ziduri pictate și se află în România, la Sibiu.

Jumătate dintre picturile murale au fost realizate în ediția de anul acesta a Sibiu International Street ART Festival, lucrările fiind create cu sprijinul Policolor, prin campania „Culorile României”.

În cadrul celei de-a treia ediții a Sibiu International Street ART Festival, 29 de artiști români și străini au transformat schițe în lucrări de mari dimensiuni care dau culoare zidurilor gri din zone mai puțin favorizate din oraș. 17 noi picturi murale au completat astfel peisajul orașului, după alte 31 de lucrări realizate în timpul primelor două ediții ale festivalului, și toate fac astăzi parte din Sibiu Street Art Tour.

„Turul de Artă Stradală de la Sibiu s-a născut din dorința de a arăta turiștilor și alte zone ale orașului, nu doar centrul istoric. Circuitul este un instrument foarte bun cu care operatorii de turism pot lucra, Sibiul aliniindu-se astfel puținelor mari orașe ale lumii precum Paris, Berlin, Londra, Bristol sau New York, care se pot mândri cu un astfel de tur”, spune Florina Vlad, Art Director al Sibiu International Street ART Festival.

"Hopeless", creaţia artistului Urka

Sibiu Street Art Tour este o alternativă la turismul obișnuit, dar și un altfel de mod de a valorifica o plimbare cu bicicleta. Turul este promovat printr-o hartă distribuită gratuit turiștilor sau sibienilor în diferite locații din oraș, inclusiv centrul iVelo, harta fiind principalul suport care ghidează un participant în fiecare locație și oferă informații despre artiști și lucrări.

"Ziar Orizontal", platforma artistului Dan Perjovschi

Circuitul cuprinde 48 de picturi murale și instalații, toate amplasate în zone mai puțin explorate ale Sibiului, pe 3.500 de metri pătrați de ziduri.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile