A început războiul dintre fructele de pădure și ciobani

Share
Tweet
A vrut să-și apere haremul

Pe principiul „grea e viața sus la stână/ mai o oaie, mai o mână”, săptămâna asta a fost una destul de nașpa pentru ciobanii din România. Trecând pentru faptul că s-au jucat de curcile plouate, după ce norii și-au vărsat nervii pe fiecare vârf de munte, oierii noștri s-au bucurat de vizitele sălbăticiunilor (nu mă refer la turiști).

Astfel că, un cioban de 65 de ani a fost muşcat vineri după-amiază de o viperă în timp ce se afla cu turma de oi în zona Retezatul Mic – Soarbele.  Și pentru că nu a putut să se dea de-a dura la vale din vârf de munte până la spital, pentru salvarea bărbatului a fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Bravo ciobanului dacă a mai avut putere să si sune la 112, după ce a fost mușcat, dacă nu (*muzica din X-Files*), nu putem să presupunem decât că Miorița există și a sunat la Urgență.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara. Din cauza accesului foarte dificil, salvamontiştii au urcat pe jos în zona în care se afla ciobanul.

La momentul sosirii echipajului de salvatori, victima era conştientă şi prezenta dificultăţi de respiraţie precum şi edem facial.

Fructele de pădure sar la gât

Și după înțelepciunea glumei care spune că scoicile și calamarii sunt fructe de mare, viperele și urșii sunt fructe de pădure. În al doilea caz, fructul de pădure denumit generic „urs” a atacat doi ciobani tot pe undeva pe la munte.

Unul dintre ciobani a fost mușcat de... oaie

Cei doi au ajuns cu multiple leziuni muşcate, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, după ce au fost atacaţi de un urs în timp ce se aflau cu oile la păscut, la aproximativ opt kilometri de localitatea Mădăraş (undeva în România).

Inițial, ursul s-a dat la oi, dar cum ciobanii au sărit să își apere haremul acesta i-a atacat şi le-a provocat multiple răni muşcate.  Cei doi au reuşit să scape după ce în ajutorul lor au venit câinii ciobăneşti (bodyguarzi de munte).

Unul dintre pacienţi a fost muşcat de scalp, de coapsa dreapta, de şoldul drept, de antebraţ şi de organe genitale (cât de țăran să fii ca urs să muști omul de bijuterii?) , iar celălalt are o rană muşcată la mâna dreaptă.

Cei doi ciobani au ridicat la şapte numărul persoanelor rănite în urma unor atacuri de fructe de păduri (urși) produse în Harghita de la începutul anului.

Arată comentariile