Bibliotecarul Avram Iancu trece granița înot pe 14 august

Share
Tweet
La aproape două luni de când a plecat înot pe Dunăre, Iancu ajunge în România

La aproape două luni (54 de zile) de când Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, a început cursa înot pe Dunăre, de la izvor până la Sulina, acesta este așteptat să ajungă în apele române in ziua de 14 august.

„Va fi o încercare dificilă, care va împinge limitele umane la extrem. Știu exact ceea ce vreau! Nu iau în calcul un eșec, ci doar modul în care va trebui să fac față tuturor obstacolelor", declara Avram Iancu la plecare.

Bibliotecarul care reușea pe 30 august 2016 să traverseze înot Canalul Mânecii în aproape 18 ore, și-a propus pentru 2017 un obiectiv și mai ambițios: să fie primul din lume care parcurge toată lungimea Dunării numai în slip, fără protecție termică (costumul de neopren).

De când a sărit în fântâna Donauquelle, locul care marchează izvorul Dunării, Avram Iancu a înotat zilnic distanțe între 18-53 de kilometri, trecând prin șase din cele 10 țări riverane (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia), și prin cele patru capitale (Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad).

La Ulm, Linz, Viena, Budapesta, Novi Sad a fost așteptat și primit ca un campion de oficialități și presa locală.

De când va intra în țară, urmează alți 1075 de kilometri din totalul de 2860 și alte patru țări - România, Bulgaria, Moldova și Ucraina.

La Moldova Nouă, în ziua de 14 August, in intervalul orar estimativ 14:30 – 16:00, pe faleza Dunarii, Avram Iancu va fi așteptat de oficiali, reprezentanți ai presei și suporteri.

Arată comentariile