Banul face legea când e vorba de războaiele dintre clienți și bănci

Share
Tweet
Echidistanța nu contează când iese banul

Dacă încă nu vă convinseserăți că băncile fac ȘI legea în România, iată încă un exemplu cu „la noi se poate!”. Mai mulți avocați care ar trebui să judece obicetiv cazurile dintre clienții băncilor și bănci, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar (

CSALB) sunt și avocați ai băncilor în procesele cu clienții. Un fel de „judecătorii” sunt și „procurori”.

Cu toate acestea, deși Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare s-a autosesizat, cei de la CSALB au o mare durere în cot despre ceea ce ar trebui să însemne obiectivitatea.

„Imediat ce a luat cunoştinţă de prezenţa în rândul conciliatorilor CSALB a unui număr de 3 avocaţi care reprezintă băncile în instanţa împotriva consumatorilor (Marieta Avram, Doru Trăilă şi Valeriu Stoica), AURSF a cerut Colegiului de Coordonare al CSALB să îi revoce de îndată pe cei trei, întrucât încalcă în mod flagrant principiul imparţialităţii solicitat de reglementările europene şi naţionale care stau la baza constituirii CSALB”, semnalează AURSF.

Cei de la AURSF au trimis o scrisoare preşedintelui Colegiului de Coordonare al CSALB, Alexandru Păunescu, în care anunţă şi de suspendarea pe termen nedeterminat a colaborării încheiate prin protocolul dintre cele două părţi, până la soluţionarea acestei situaţii.

În plus, deși se laudă prin presă că vor judeca obiectiv fiecare caz, cei de la CSALB nu vor să adauge în cadrul Colegiului de Coordonare al CSALB un reprezentant solicitat de lege din partea asociaţiilor de consumatori.

Asociația care protejează drepturile consumatorilor îi sfătuieşte pe toţi membrii şi simpatizanţii săi care intenţionează să se adreseze în perioada următoare CSALB pentru rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, prin intermediul conciliatorilor, să îşi exercite dreptul de a recuza toate persoanele care, în activitatea lor profesională, s-au situat pe poziţii partizane şi au luat poziţii publice împotriva drepturilor şi intereselor consumatorilor utilizatori de servicii financiare.

Topic-uri

banci bani
Arată comentariile