Dovada că filmarea cu micii din Odorheiu Secuiesc e o făcătură menită să prostească românul isteric din tine

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
79
Tweet
Captura YouTube.com

O săptămână întreagă s-a vorbit doar despre micii din Odorheiu Secuiesc și despre faptul că am ajuns străini în țara noastră. S-a umflat pipota naționalismului în toți românii de la niște mici. De la faptul că unul a pretins pe internet că nu a fost servit cu mici în Odorheiu Secuiesc la prima oră a zilei, pentru simplul fapt că e român și nu maghiar.

Supărarea nu a fost deloc atât de mare când, de exemplu, s-a aflat că la Casa Naționala de Asigurări de Sănătate ni s-a furat sănătatea, zile bune din viețile tuturor românilor. Era nevoie de niște mici și de niște maghiară ca să se revolte tot românul. Ăștia suntem și ne merităm soarta de popor pe amețit cu naționalisme și populism de către o clasă politică coruptă și incompetentă.

Dar nu despre asta e vorba aici, ci despre faptul că acum avem dovada scrisă a faptului că întreaga filmare a fost o făcătură menită să prostească românul isteric din tine, ălă amorțit la orice ar merita cu adevărat revolta. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a făcut o anchetă și s-a pronunțat ieri în legătură cu întregul scandal:

„Având în vedere analiza probelor depuse la dosar, Colegiul director a constatat că: autorul filmului nu a respectat regulile de etică ale testării ce țin de corectitudinea dovezilor. Prin publicarea filmului testării s-a generat în societate o instigare la ură pe criteriul apartenenței etnice, săâarșită prin răspândirea unor informații incomplete sau false; în speță, nu se întrunesc elementele constitutive ale faptei de discriminare directă, nu există un tratament diferențiat și un raport de cauzalitate între criteriul invocat și faptă.”

Ai revăzut filmarea. Iată ce nu ți s-a spus despre această filmare:

„Persoana care a realizat înregistrarea a omis să pună la dispoziția publicului și informația potrivit căreia dialogul din înregistrarea publicată a fost precedată de alte două interacțiuni cu vânzătoarea în cauză. Astfel, prin punctul de vedere depus, partea reclamată, respectiv vânzătoarea prin declarația înaintată, arată că autorul înregistrării s-a prezentat prima dată la punctul de lucru Grill la ora 9.31, când i s-a adus la cunoștință faptul că ora de deschidere este 10.00. La ora 9.32, autorul înregistrării părăsește locația. La ora 9.37, autorul înregistrării se întoarce la punctul de lucru Grill, solicită un tacâm, care i-a fost pus la dispoziție de vânzătoare. Înregistrarea dată publicității a fost realizată la a treia întâlnire, care a avut loc la ora 9.47, care nu conține mențiunea discuțiilor anterioare.”

Mai e: „Filmul începe cu momentul în care autorul testării solicită vânzătoarei să-i vândă mici și concomitent îi întinde acesteia o bancnotă de 10 lei. Vânzătoarea spune în maghiară „na bine” și ia bacnota de 10 lei, murmură ceva neinteligibil, la care autorul testării întreabă dacă a fost înjurat, dacă vânzătoarea a spus ceva de „baszom” (înjurătură în limba maghiară)? Vânzătoarea îi răspunde în maghiară că nu a spus nimic („semmi”). Autorul testării întreabă alți clienți care erau prezenți ce a spus vânzătoarea? Vânzătoarea le spune celorlalți clienți în limba maghiară următoarele: „eu îl servesc, dar eu voi fi cea f...”. Vânzătoarea încearcă să pună în funcțiune casa de marcat pentru a opera plata în scopul prestării serviciului dar nereușind acest lucru, procedează la restituirea sumei autorului testării. Autorul testării întreabă ceilalți clienți ce a spus vânzătoarea. La acest moment filmul pare a fi tăiat prin montaj și reluat cu următoarea întrebare a autorului testării către vânzătoare: „de ce nu mă serviți pentru că sunt român sau de ce?”

Cine are de câștigat din toată această manevră? Partidele naționaliste, cum ar fi PDU, PRM, Partidul Noua Dreaptă. Dar și partidele sau grupările extremiste din cealaltă parte, pentru că tot valul ăsta de naționalism românesc stupid îi izolează și mai mult pe maghiarii din zone și așa izolate și îi împinge spre astfel de partide, de grupări.

Data viitoare gândește un pic înainte să se inflameze pipota naționalismului în tine, mai ales că, cel mai probabil, nu ai fost în viața ta în Odorheiu Seciuesc și nici măcar nu știi unde e pe hartă sau cum se scrie corect.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile