Marile trădări din politică. Grindeanu l-a înșelat pe Dragnea și a luat-o pe urmele lui Voiculescu, Tăriceanu și Gabriel Oprea

Share
Tweet

Scena politică din ultima săptămână este ocupată de o dispută ciudată, dar destul de obișnuită în politica autohtonă. Foștii parteneri, inclusiv de pescuit, Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea se luptă pentru putere în propriul partid, asta după ce PSD a ajuns la guvernare.

Pentru prima dată, astăzi, premierul Sorin Grindeanu a recunoscut că i s-a cerut demisia de către Liviu Dragnea, chiar dacă a spus că nu direct, cu subiect și predicat, ci voalat, confirmând războiul dintre cei doi. Motivul pentru care doi lideri ai PSD se sfâșâie între ei nu este cunoscut, doar se presupune că ar fi vorba de o independență a premierului care nu mai răspunde la comenzile șefului de partid.

Sorin Grindeanu a declarat, într-o discuţie informală cu jurnalişti, că nu i s-a cerut în mod direct demisia de către liderul PSD, Liviu Dragnea, ci voalat, însă alţii i-au cerut acest lucru în mod direct. Premierul Sorin Grindeanu spune că nu va demisiona şi se aşteaptă la ”o execuţie publică”. În această seară, conducerea PSD are o ședință extraordinară în cadrul căreia se va decide cum va fi dat și dacă va fi dat jos cabinetul condus de Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu mergeau inclusiv la pescuit împreună

Reamintim că Sorin Grindeanu a părut de la instalarea în funcția de premier un supus credincios al lui Liviu Dragnea, cel care a nu putut ocupa poziția de prim-ministru din cauza unor probleme cu legea, având o condamnare cu suspendare în dosarul privind referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Acum, Sorin Grindeanu pare că a devenit un politician destul de abil încăt să-și atragă de partea sa o parte din PSD în dorința de a i se opune președintelui partidului.

Traian Băsescu si Calin Popescu Tăriceanu

Tărceanu l-a abandonat pe Băsescu

Această așa-zisă trădare a lui Grindeanu a fost des întâlnită în politica românească în ultimii 15 ani. De obicei, trădările erau motivate că fiind făcute în numele Binelui.

În aprilie 2007, premierul Călin Popescu Tăriceanu a refuzat la fel ca și actualul prim-ministru să demisioneze la solicitarea președintelui țării, Traian Băsescu. Ba mai mult, partidul lui Tăriceanu, PNL, a rupt alianță cu PDL și a format o coalție cu PSD.

“Câți dintre voi vă gândeați în 2004 că Tariceanu îl va tradă pe Băsescu în 2007? A uitat că a ajuns premier datorită lui Băsescu și prin munca dumnevoastra de a merge din casa in casa. Tariceanu este cel mai clasic exemplu de tradare. Am fost tradati si ei trebuie sa plateasca din punct de vedere politic. Cei 322 au primit o lovitura de la 75% dintre romani care le-au intors spatele", a declarat Emil Boc în urmă cu zece ani.

Voiculescu l-a trădat pe Năstase

După legislative de la sfârşitul anului 2004 PUR, condus de Dan Voiculescu, se alătură din nou PSD în Alianţa PSD+PUR. Partidul lui Voiculescu a obţinut 32 de parlamentari pe listele comune cu PSD şi urma să intre la guvernare alături formaţiunea lui Adrian Năstase, pe care îl susţinuse şi în campania pentru alegerile prezidenţiale, inclusiv mediatic.

Însă Năstase a pierdut alegerile prezidenţiale şi, în urma negocierilor purtate de Dan Voiculescu cu Traian Băsescu, proaspăt ales preşedinte, la sediul firmei Grivco, PUR a sărit în tabăra PDL-PNL, permiţând astfel, la limită, preluarea guvernării de către Alianţa DA.

Năstase, care a susţinut că Alianţa PSD+PUR a câştigat alegerile parlamentare şi era îndreptăţită să formeze Guvernul, l-a acuzat pe Voiculescu de trădare.

Gabriel Oprea a trădat PSD-ul

Imediat după alegerile din 2008, PSD l-a propus pentru funcția de ministru de interne pe Gabriel Oprea. În ianuarie 2009, în urma numirii în funcția de director general al DGIPI din Ministerul Administrației și Internelor a chestorului de poliție Virgil Ardelean, au apărut nemulțumiri în cadrul partidului. Gabriel Oprea alege să plece din partid.

La sfârșitul lui 2009 el trece în barca alianței condusă de PDL și formează grupul parlamentar al independeților, parlamentari care au plecat din PSD.

Topic-uri

Liviu Dragnea Sorin Grindeanu psd
Arată comentariile

NOIZZ URBAN

Vezi și

Extinde