Festivalul Divan prin ochii și clipurile lui Iustin Șurpănelu - „Vino la Divan să-ți dai seama de ce ești așa cum ești”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
226
Tweet
Iustin Șupănelu / foto credits @ Adi Bulboacă

Iustin Șurpănelu s-a alăturat echipei Divan Film Festival ca videograf în urmă cu trei ani. El este autorul spoturilor video și ale filmulețelor zilei.

În general, Iustin face videoclipuri muzicale. Printre cele mai recente se numără cel al formației Fine It’s Pink - Young Burns (realizat cu actorii din programul 10 pentru Film al TIFF), Fregate al formației clujene Grimus, precum și Vibery Menia al Alexandrinei.

L-am rugat pe Iustin să ne povestească un pic despre Divan Film Festival pentru a ne pregăti pentru experiența de acolo:

Iustin Șurpănelu / foto credits @ Adi Bulboacă

Care este cea mai frumoasă amintire de la Divan?

Cea mai frumoasă amintire de la Divan implică ploaia, desigur. Așa că povestea începe cu „Era o zi de final de august, cu ploaie.” Dunărea era agitată, cinefilii somnoroși. Pe seară, deși era frig, am servit masa afară, în fața conacului.

La un moment dat a apărut un profesor cu un acordeon la gât. În 10 minute toată lumea cânta, dansa și, mai ales, uitase total de proiecția de film. Până la urmă, dom’ profesor, om cu inițiativă, a plecat spre sala de proiecție cântând la acordeon, cu tot alaiul după el, în pași de dans. În orele alea am simțit maxim atmosfera de la Divan.

Iustin Șurpănelu / foto credits @ Adi Bulboacă

În opinia ta, prin ce se deosebește Divan de alte festivaluri (de film sau în general)? Cu alte cuvinte, ce face din Divan un festival special?

Pe lângă filme, mâncare, natură și muzică, la Divan e o atmosferă așa de relaxată încât te simți ca acasă. Divan e cu și despre oameni, iar oamenii de acolo știu cum să facă invitații să se simtă bine.

Cel mai bun film pe care l-ai văzut la Divan?

Filmul care mi-a rămas în cap de la Divan Film Festival este „Little England”, un film grecesc de epocă, cu mare succes atât la public, cât și la criticii de film. Două surori dintr-o insulă bogată se îndrăgostesc de același bărbat, un locotenent.

Însă doar una dintre ele este sortită să devină soția lui, într-o perioadă în care căsătoriile erau încă aranjate de părinți. Toată drama personajelor m-a făcut să realizez că, până la urmă, noi ne ținem închiși în minte și libertatea e doar o problemă de perspectivă.

Iustin Șurpănelu / foto credits @ Adi Bulboacă

Ce-ți place cel mai mult să filmezi la Divan și de ce?

Caut momentele alea unice, în care fie că este sau nu acțiune, simți că atunci se întâmplă ceva magic. Cum ar veni, viața bate filmul.

Cum ai recomanda festivalul Divan cuiva care nu a fost niciodată la el?

Dacă vrei să simți atmosfera balcanică și să îți dai seama de ce ești așa cum ești, vino la Divan Film Festival!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile