Mârlania de parlamentar se vede la bani. Unu-i Dîrz și altu-i Breaz

Share
27
Tweet
Transpiră pe scaune la cât muncesc oamenii aștia

Nu de puține ori, în ultimii ani, mai mulți deputați s-au afirmat negativ în fața poporului prin afirmații de-a dreptul nesimțite. Iar ultimul din acest lung șir de „demintari” este deputatul PSD (cum altfel) de Alba, Ioan Dîrzu.

Domnia sa, care timp de jumătate de an nu a făcut nimic notabil în Parlament, spune într-o conferință de presă că indemnizația de 4.900 de lei pe lună nu era stimulativă pentru parlamentari. Asta în condițiile, continuă acesta, în care activitatea parlamentarilor este foarte laborioasă și nu se rezumă la 3 zile de stat în Capitală.

Și cum mă consider de-o nesimțire extraordinară și eu, am zis să intru pe pagina stimatului deputat pentru a vedea hărnicia în aceste luni de ales al națiunii. Sunați din trâmbițe, bateți tobele și aplaudați pentru că Ioan Dîrzu, în dârzenia lui, nu a avut decât o luare de cuvânt CÂND A DEPUS JURĂMÂNTUL, o moțiune de cenzură, când L-AU DAT JOS PE GRINDEANU, 6 întrebări și interpelări (adică mai puțin de una pe lună... și au fost doar întrebări pe care le poți pune și la o țigară) și a dat cu semnatul pe 20 de propuneri legislative din care doar 2 s-au aprobat.

Ioan Dîrzu vrea bani pentru munca laborioasă depusă

Păi boss, noi aștia care muncim zi de zi, adică muncă, nu stăm să ni se plictisească hemoroizii sub noi, cât ar trebui să câștigăm? Dar pentru a nu fi hater maxim să mai citim din învățămintele lui Dîrzu.

„Bineînţeles că nu mă plâng, totuşi 4.900 de lei, indemnizaţia unui parlamentar care trebuie să facă atâta cât vedeţi dumneavoastră, unii mai mult, alţii mai puţin, nu era o sumă stimulativă din punctul ăsta de vedere. Totuşi, costurile sunt cu totul altele în Bucureşti pentru cei care fac naveta săptămânal. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile trebuie să fie stimulative pentru a merge în Parlament oameni care să nu aibă o altă preocupare decât...", a declarat deputatul PSD de Alba, citat de Agerpres.

Și dacă încă nu v-a venit acru în gură de atâta nesimțire, să știți că alesul vostru... sau al altora, nu este singur pe tarlaua de la Casa Boborului.

Unde-i un Dîrz e și un Breaz

„Nu poţi să faci o comparaţie între o creştere a unei indemnizaţii nete şi a uneia brute. Din acea brută rămân cu cel puţin vreo 4.000 de lei mai puţin. Într-adevăr, au fost nişte creşteri semnificative de indemnizaţii la parlamentari.  Da, aş fi demagog să spun că indemnizaţiile, în acest moment, nu sunt nişte indemnizaţii, comparând cu salariile, foarte bune pentru România. Dar hai să comparăm cu alţi funcţionari publici, să vedem care este activitatea unui parlamentar. Nu este doar ceea ce se vede în şedinţele de plen. Sunt şedinţe de comisii şi alte şi alte lucruri”, a susţinut Daniel Breaz, un alt „demnitar”.

Tovarășul spune că munca de parlamentar este extrem de serioasă. Și pe bună dreptate, dacă vedeți de pitipoance le sunt „asistente” pe la Parlament, o să vreți să mergeți acolo pentru o partidă plătită, dar nu aveți loc de ei.

Daniel „Cal” Breaz, senator de Alba... neagra (Asta are, asta n-are, asta e câștigătoare)

Dar trecând peste asta, ăl mai breaz spune că „da, s-au mărit indemnizaţiile, probabil pentru foarte mulţi dintre oameni sunt nişte indemnizaţii extrem de mari. S-a ajuns undeva la circa 9.000 de lei net pentru un parlamentar. Este o sumă, pot să spun, mai mult decât decentă pentru România, dar săptămânal este vorba de 1.000 de kilometri pe care faci naveta, avem foarte mult de lucru, avem multe activităţi. Eu spun că, în momentul de faţă, este o sumă decentă, care răsplăteşte şi care cred că poate să îl stimuleze pe parlamentarul respectiv încât să se ocupe de această activitate extrem de serios şi să nu aibă şi alte gânduri”

Își dau singuri cu praf în ochi

Asta care e mai Breaz spune că suma de 4.600 de lei pe lună pe care o primeşte pentru cazare un parlamentar, Breaz a spus că trebuie împărţită la câte zile are o lună. Adică ar veni 150 de lei pe zi. Ca o paranteză, la hoteluri de 4 stele din București găsești, cazare la prețul asta. Problema e că după cum zicea ăl mai Dîrzu, ei nu stau decât vreo 3 zile pe săptămâna.

Și pentru că nu am rezistat, ne-am uitat și pe activitatea parlamentară a lui Breaz. Domnia sa a fost și mai și decât Dîrzu. A avut aceeași luare de cuvânt și moțiune ca Dîrzu și doar 15 semnături la proiecte legislative.

Cu toate acestea, oamenii aștia vor bani, fără număr, fără număr....

Arată comentariile