Nicușor Dan a pus cruce USR-ului - „În sfârșit, N-AI cu cine!”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
55
Tweet

Încă o dată, partidul Uniunea Salvați România ne arată că salvarea României se amână. Ieri, Nicușor Dan, președintele USR, s-a opus poziționării partidului său împotriva referendumului cerut de Coaliția pentru Familie, chiar dacă la reuniunea Biroului Național se contura o majoritate clară împotriva acestui referendum.

Cristian Ghinea a scris într-un comentariu la o postare de pe Facebook că Nicușor Dan ar fi amenințat că își dă demisia dacă partidul se va poziționa.

Captură Facebook

Apoi, după ce lumea a început să-și manifeste frustrarea pentru faptul că un partid ce și-a tatuat WE <3 EUROPE în frunte nu poate să ia o poziție clară față de ceva ce este total anti-european, a apărut și Nicușor Dan să pună cruce partidului cu următoarea postare:

Susținut cu un Amin! de Clotilde Armand:

Însă, Nicușor Dan și Clotilde Armand nu înțeleg (sau se fac că nu înțeleg) că poziționarea împotriva acestui referendum este mai importantă decât anti-corupția. Cum poți să lupți cu corupția când nu dai doi bani pe drepturile omului? Cum poți să lupți cu corupția când nu te interesează dacă România este un stat laic sau nu?

De fapt, ce fac Nicușor Dan și Clotilde Armand prin declarațiile lor este să se urce în spinarea partidului și să înfigă acolo o cruce. Amin! Și e treaba lor dacă-și doresc ca USR-ul să devină USRC, unde C vine de la Creștină. Dar să ne spună clar și nouă, ca să se știe unde s-au dus voturile și banii celor care au susținut USR până acum.

Gândește-te așa: ai vrea să trăiești într-o Românie în care USR-ul a eradicat corupția, dar în care BOR și CpF îți dictează viața și îți spun ce ai voie și ce nu ai voie să faci, iar drepturile omului sunt călcate în picioare?

Închei cu un citat care a tot circulat, dar care merită amintit conservatorilor din USR, mai ales în acest context: "Când naziștii au venit sa îi ia pe comuniști, n-am scos o vorba. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tacut. Nu eram social-democrat. Când au venit sa îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit sa îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit sa ma ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni, care să-mi ia apărarea." Martin Niemoller

Topic-uri

usr referendum coaliția pentru familie nicusor dan
Arată comentariile

NOIZZ URBAN

Vezi și

Extinde