Novak Djoković pentru NOIZZ: Tinerețea n-are sfârșit

Novak Djoković

NOIZZ Shaper
Share
420
Tweet

Întotdeauna am crezut că poți face mai mult și mai bine dacă ai o atitudine pozitivă, dacă ești perseverent, muncești din greu și pui suflet. Am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a-i inspira pe ceilalți și pentru a-i ajuta să nu renunțe. Pentru că atunci când chiar crezi în ele, visurile devin realitate.

Au fost toate ușile deschise larg pentru mine? Majoritatea nu. Tot ce aveam era talentul, susținerea fermă a părinților mei și a întregii familii și imensa mea dragoste pentru tenis. Și câteva provocări de înfruntat. Cel mai important obiectiv părea irealizabil, așa că mulți au crezut că nu voi reuși.

20 de ani de carieră sportivă și tot mă simt ca un copil în fața noilor provocări. Dacă te bucuri de ce faci, vei avea aventuri la tot pasul.

Tot timpul am încercat să gândesc outside the box. Pregătirile și antrenamentul meu au fost întotdeauna diferite în raport cu cele considerate în general acceptabile și eficiente. Am simțit că am nevoie de o altfel de abordare. Să găsești oameni care să înțeleagă și să accepte acest lucru a fost o mare provocare, mai ales la început, atunci când succesele inițiale erau sporadice, nu apăreau neapărat exact atunci când le anticipam. Dar am fost perseverent și am crezut că putem reuși. M-am înconjurat de o mână de oameni care au crezut la fel de mult ca mine și de aceea am reușit.

Novak Djokovic

Fiecare zi a fost o provocare. Fiecare zi m-a învățat ceva nou. Victorii și înfrângeri, îndoieli, temeri, momente grozave și momente proaste - toate au făcut parte din călătoria mea. Și încă fac. Fiecare zi și-a lăsat amprenta asupra mea și a contribuit la formarea persoanei care sunt acum.

Totul necesită timp, credință și răbdare, chiar și acele lucruri care par a fi la îndemână. Am pierdut multe meciuri pe care ar fi trebuit să le câștig și am câștigat altele în care performanța mea nu a fost la cel mai înalt nivel. Când mă uit în urmă, cred că fiecare scenariu neașteptat de genul acesta a fost o parte importantă a puzzle-ului meu. Și chiar și-atunci când toată lumea îți spune că te înșeli, că nu există decât o singură cale corectă și că nu ai nicio șansă de a reuși... Chiar și atunci, dacă faci ceea ce iubești să faci, ceea ce îți face viața completă, atunci ești pe drumul cel bun. Ești norocos.

Cu câțiva ani în urmă, la o conferință de presă, am fost întrebat cum mă simt ca un veteran al tenisului. Întrebarea m-a prins cu garda jos, pentru că nu m-am gândit niciodată la mine în felul acesta. Se pare că dragostea mea pentru tenis este forța vieții mele, care mă împinge constant să fac mai mult, mai bine, diferit. Și continuă să mă facă să mă simt tânăr.

Novak Djokovic

De aceea sunt un credincios loial al Tinereții. Tinerețe care nu este definită de vârstă sau de experiența profesională.

Când într-adevăr iubești ce faci, vei găsi întotdeauna o cale să te bucuri de ce faci și să-ți îmbunătățești abilitățile.

Prin urmare, este esențial să-ți găsești bucuria în acțiunile întreprinse la fiecare pas pe calea către succes. Pentru a trata obstacolele ca un element important al propriei dezvoltări și pentru a face ceea ce îți place. Fii perseverent și încrezător, harnic și pregătit de acțiune, continuă să lucrezi la a deveni cea mai bună versiune posibilă a ta! Aceasta este calea sigură și corectă.

20 de ani de carieră sportivă și tot mă simt ca un copil în fața noilor provocări. Dacă te bucuri de ce faci, vei avea aventuri la tot pasul. De aceea trebuie să alegi cu înțelepciune căror lucruri le dedici timpul tău.

Al vostru, etern tânăr, Nole.

***

Shapers este un program de conținut partener pentru autori unici. Cine scrie pentru noi?

#Futureshapers - oameni care ne modelează viitorul.

#Opinionshapers - cele mai puternice voci care modelează opinia publică.

#Trendshapers - oameni care pornesc trendurile.

Topic-uri

novak djokovic shapers
Arată comentariile

NOIZZ URBAN

Vezi și

Extinde