Suport pentru românii posibil răniți în atentatele din Barcelona

Share
15
Tweet
Atentatul din Barcelona a fost revendicat de teroriștii Stat Islamic

Platformele online de achiziționare a vacanțelor au reacționat rapid la incidentele din Spania. Astfel că, Vola.ro  a iniţiat un serviciu de suport online pentru turiştii săi care se află în capitală Cataloniei şi care au nevoie de asistenţă pentru aranjamentele deplasării lor.

Barcelona Support se numește serviciu şi reprezintă o pagină dedicată pe website-ul Vola.ro - http://bit.ly/BarcelonaSupport. Aici turiștii  pot intra în legătură cu un operator Vola.ro, care îi poate ajuta în problemele pe care le întâmpina, le poate oferi consultanţă sau informaţiile de care au nevoie.

Reprezentanții platformei online au contactat telefonic şi prin email toţi turiştii români aflaţi în Barcelona şi care şi-au cumpărat biletul de avion sau cazarea prin intermediul platformei, pentru a se asigura că nu au fost prinşi în evenimentele de pe Las Ramblas.

Totodată, Vola.ro anunţă că renunţă la taxa de serviciu pentru biletele de avion achiziţionate de pe Vola.ro dacă există români care au o rudă de gradul I sau ÎI aflată în Barcelona şi care doresc să ajungă acolo sau dacă există români care se află deja în Barcelona şi care îşi doresc să se întoarcă în ţară.

„Plus valoarea unui intermediar de servicii turistice nu constă doar în comercializarea unui bilet de avion sau a unui pachet de cazare. Constă în consultanţă pe care o poate asigura, non stop, în cazul în care turistul respectiv întâmpina probleme sau este prins în mijlocul unor evenimente nefericite. Vrem că turiştii Vola.ro să ştie că întotdeauna vor găsi o linie disponibilă pentru a cere un sfat sau informaţii referitoare la pachetul lor turistic, de la un consultant avizat” a declarat Matei Psatta, Marketing Manager Vola.ro.

Oficialii spun că toate discuţiile cu turiştii aflaţi zilele acestea în Barcelona au fost extrem de emoţionante şi s-a simţit uimirea şi bucuria prin telefon.

„Mă bucur să confirm că, dintre toate persoanele care au răspuns apelului nostru, niciuna nu a avut de suferit de pe urmă acestor evenimente”, a completat reprezentantul Vola.ro.

Atacurile din Barcelona

Joi după-amiază a avut loc un atac terorist în Barcelona, unde o furgonetă a intrat în pietonii de pe artera Rambla, potrivit presei locale. Incidentul s-a soldat cu mai mulți morți și zeci de răniți, poliția confirmând în primă fază un singur mort.

După ce a pătruns în mulţime, cel aflat la volan a fugit după ce a abandonat vehiculul ce s-a izbit de un chioșc, furgoneta parcurgând circa 600 de metri pe artera pietonală.

Dar se pare că sunt cel puţin doi atacatori înarmaţi, iar conform unor surse o luare de ostatici ar fi în curs într-un restaurant din apropiere. Nu este clar dacă ei se aflau în furgonetă.

Poliţia a izolat zona şi a cerut ca nimeni să nu mai iasă pe străzi în zona turistica Las Ramblas, unde au fost închise şi staţiile de metrou

Ieri, celula jihadistă formată din 12 autori ai atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a fost „destructurată”, a afirmat azi ministrul de interne al Spaniei, în timp ce un un alt suspect, Younes Abouyaaqoub, este căutat în continuare de poliţie.

Arată comentariile