România și-a mai crescut suprafața cu 6 kilometri pătrați

Share
14
Tweet
Suprafața României a mai crescut nițel

Suprafața României s-a mai mărit un pic, cât să mai avem ceva spațiu de păscut pentru oile pe care le tot visa fostul ministru al Agriculturii, Daea. Este vorba de un islaz mai mare, cam de oraș așa.

Vorbim aici de 238.397 de kilometri pătrați, cu 6 kilometri pătrați mai mult decât la ultimele măsurători știute de români. Anunțul a fost făcut de Institutul Național  de Statistică, după ce Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a făcut niște actualizări.

„Suprafața totalã a teritoriului este de 238.397 kilometri pătrați. Suprafața totală a României a fost actualizatã de cãtre Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în conformitate cu prevederile Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996, cu modificările și completările ulterioare", arată raportul publicat de INS.

Această actualizare a suprafeței țării vine cu o întreagă birocrație. Astfel că, toate documentele oficiale și site-urile de informații publice vor trebui actualizate, în condițiile în care pe site-urile publice sau private ce cuprind informații despre România este trecută vechea suprafață.

Ultima actualizare, acum „juma” de secol

România a avut parte de o ultimă actualizare, la începutul anilor 1970, după ce a fost schimbat modelul pe care se bazează proiecția cartograficǎ oficialǎ a României.

Atunci s-a trecut de la o suprafață de 237.500 la 238.391 kilometri pătrați. Cu toate acestea, suprafața țării noastre se modifică tot timpul și asta datorită schimbării cursului Dunării sau cursurilor râurilor care reprezintă frontiere cu statele vecine și mai ales pe țărmul Mării Negre.

Arată comentariile