Un tânăr român, campion la competițiile Microsoft. WORD!

Share
Tweet
Romanii au cîștigat cea mai prestigioasă competiție a americanilor

Tiberiu Danciu, reprezentantul României, elev la Colegiului Național Grigore Moisil din București, a fost desemnat campion mondial în cadrul prestigiosului eveniment Microsoft Office Specialist World Championship 2017 în Anaheim, California, SUA.

În cadrul etapei mondiale a concursului, Tiberiu Danciu a concurat la categoria Word 2013, fiind răsplătit cu trofeul și medalia competiției, cât și cu un premiu în valoare de 7.000 dolari și un Xbox One.

La finala mondială a competiție au participat 167 de tineri din 62 de țări, cu vârste cuprinse între 13 și 22 de ani, înscriși într-o instituție de învățământ acreditată. Ediția din 2017 a atras în jur de 1.100.000 de candidați unici din 140 de țări care și-au demonstrat competențele de utilizare a produselor Microsoft Office.

Tânarul s-a calificat la finala mondială în urma competiției naționale care a avut loc la  sediul Microsoft România din București, în data de 28 aprilie, obținând un scor perfect, de 1.000 din 1.000 de puncte și un timp de finalizare al examenului de 11 minute și 36 de secunde, din cele 60 de minute puse la dispoziție de organizatori.

Competențele de Microsoft Office sunt unul dintre cele mai importante criterii când vine vorba de parcursul profesional – un studiu realizat în 2016 de compania IDC plasează platforma Microsoft ca cea mai căutată competență aplicată (pe locul patru după „comunicare”, „problem-solving” și „integritate”).

Cumulat, Microsoft Office a fost identificat ca cerință la aproape 20% din cele 75.000 de anunțuri de angajare analizate într-un studiu.

Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) este o competiție globală organizată de Certiport, Inc. și sponsorizată de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competențele de utilizare a produselor Microsoft Office Word, Excel și PowerPoint ale elevilor și studenților din întreaga lume.

Microsoft Office Specialist este una dintre cele mai de succes certificări IT din lume, fiind susținute la nivel global peste un milion de astfel de examene anual. Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017: www.moschampionship.com.

Arată comentariile