Ai grijă cum te comporți în preajma monumentului Fontana di Trevi - Riști amenzi de câteva sute de euro

Share
Tweet
Fontana di Trevi Foto: Foto: Instagram.com/vinzgiord, essipinola / Foto: Instagram.com

Dacă plănuiești o vacanță la Roma, riști să plătești sute de euro dacă nu respecți frumusețea celebrei fântâni cu bani.

Atunci când ajungi la Roma nu ai cum să ratezi Fontana di Trevi. Fântâna dorințelor este cea mai cunoscută și probabil cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Iar aruncatul monedelor este un ritual care se bucură de multă popularitate în randul turiștilor. Legenda spune că cel care aruncă o monedă în apă se va întoarce la Roma, că-și va găsi dragostea sau că se va căsători. Moneda trebuie aruncată peste umăr cu spatele la fântână.

Apropo, v-aţi întrebat vreodată câţi bani se aruncă în fiecare zi în celebra Fontana di Trevi? În 2016, suma a fost de aproape 1,5 milioane de dolari, iar banii au fost folosiți în scopuri caritabile.

Însă pe lângă monede, municipalitatea a strâns și alte obiecte pe care turiștii le-au aruncat în apă. Mai mult, de-a lungul timpului au existat chiar și persoane care s-au scăldat aici.

De aceea, pentru a descuraja astfel de acte, primarul Romei și-a propus să-i amendeze asupru pe cei care se bălăcesc în Fontana di Trevi. Potrivit The Telegraph cei care se vor răcori în fântânile istorice din Roma vor fi amendați cu 240 de euro.

“Frumuseţea Romei trebuie să fie respectată de toată lumea. Nu vom tolera un comportament care contravine decorului şi vrem să protejăm moştenirea istorică, artistică şi arheologică a Romei”, a scris primarul Romei pe Facebook.

Mai mult, legea le interzice turiștilor să mânânce sau să bea în timp ce stau pe marginile fântânilor sau să le permită animalelor de companie să bea apă din ele.

Vestea bună este că avem liber la ritualul tradițional al aruncării de monede.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile