Casa Vlăsia - locul unde o să te simți ca în copilăria pe care o petreceai la bunici

Share
26
Tweet
Casa Vlasia - Facebook

Dacă sunteţi nostalgici după vacanţele la ţară și casa bunicilor e prea departe, daţi o fugă la Casa Vlăsia. E o variantă bună să petreceți un weekend la aer curat.

Casa Vlasia

Vă ia 10 minute să ajungeţi, odată ce intraţi pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Ieşiţi pe singura variantă, Ghermăneşti- Snagov, intraţi pe un drum de ţară, iar după aproximativ 500 de metri se va vedea conacul Vlăsia.

Curtea interioara

Eu nu mă aşteptam să fie atât de mare! Văzusem imagini pe net, dar casa asta e enormă!

Casa Vlăsia e o afacere de familie şi ridicată din fonduri proprii. Proprietatea înseamnă 35 de hectare, dintre care 2 hectare sunt acoperite cu viţă de vie, iar 3 hectare – cu livadă de meri, peri, caişi, cireşi, vişini, nectarini, piersici, pruni. Pe lângă toate acestea, au culturi de cereale, floarea-soarelui, legume şi fermă de animale.

Livada

Conacul, în afară de amplasare şi design, se remarcă şi prin faptul că funcționează pe principii eco – de la centrala cu lemne, la creşterea plantelor şi a animalelor în acest „spirit“. Totul se reciclează, nimic nu se pierde. Iar preparatele servite la restaurant sunt din producţia proprie.

Am gustat și eu din zacuscă, salată de vinete şi fasole bătută făcute-n casă şi-am rămas cu gândul la ele! De asemenea, murăturile, dulceţurile şi pâinea – sunt „de casă“.

preparate de casa

Proprietarii, ardeleni, au gândit iniţial acest loc ca un proiect imobiliar, dar, din cauza crizei, au renunţat şi l-au transformat în ceea ce este astăzi. Un conac la o aruncătură de băţ de Bucureşti.

Te poţi plimba cu bicicleta, poţi juca tenis, fotbal, volei, poţi targe cu arcul sau pescui în lacul artificial.

Lacul artificial pentru pescuit sportiv

Domeniul a fost amenajat de un peisagist francez, care a imaginat și un amfiteatru verde cu cupolă vie din salcie. La fel de atent gândită e si crama, a cărei selecţie e făcută făcută de un somelier şi care are un element de unicitate – e singura cramă din ţară a cărei umiditate e asigurată natural printr-un puţ special construit.

Crama

Dați o fugă aici, o să vă placă!

Biblioteca

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile