În locurile astea îți este interzis să ajungi vreodată

Share
45
Tweet
locuri interzise Foto: Imgur.com

Dacă ești un călător înrăit, cu siguranță îți dorești să ajungi în cele mai misterioase locuri.

Însă există unele destinații care rămân ascunse de ochii curioșilor, din diferite motive. Iar agențiile de turism nici nu pomenesc de existența lor.

Kofuns, Japonia

Aceste insule artificiale sunt locurile vechi de înmormântare ale membrilor familiei imperiale japoneze. Ele pot fi vizitate de arheologi, dar numai cu permisiunea Curții Imperiale.

Insula Sentinel, India

Locuitorii acestei insule fac tot ce le stă în puteri pentru a-și proteja pământul de vizitatori. Pentru siguranța turiștilor, autoritățile indiene interzic oricui să se apropie de locație.

Zona 51, SUA

zona51 Foto: istock

Zona 51 este o bază a Forțelor Aeriene ale SUA, unde se dezvoltă și se testează aeronavele de generație următoare.

Biserica Sf. Maria din Sion, Etiopia

O capelă găzduiește cea mai sfântă comoară a bisericii: Chivotul Legământului. Paznicul Arhiei, singura persoană care are acces la relicvă, este interzis să părăsească vreodată premisele bisericii.

Insula Kaho’olawe, SUA

Insula Kaho’olawe Foto: istock

Această insulă a fost un sit al ritualurilor religioase, o colonie și un teren de instruire al US Navy. În prezent, Kaho’olawe se bucură de statutul de rezervație naturală.

British Telecom Tower, Regatul Unit

British Telecom Tower Foto: istock.com

Atunci când Turnul BT este gazda evenimentelor de caritate, sute de oameni încă mai au norocul să vadă Londra dintr-o perspectivă diferită.

Ise Grand Shrine, Japonia

Teritoriul celui mai sfânt altar al Japoniei este accesibil doar preoților și membrilor familiei imperiale.

Orașul-fantomă, Varosha, Cipru

În iulie 1974, după o evacuare în masă, orașul a fost preluat prin invadarea trupelor turcești.

De atunci, Varosha rămâne împrejmuită, făcând parte din zona tamponată patrunsă de armata turcă.

Centrul de date Pionen, Suedia

Adăpostul, cunoscut ca Centrul de date "Pionen" nu se află la periferia, ci chiar în centrul capitalei suedeze, dar a rămas până în prezent neştiut de majoritatea locuitorilor oraşului.

Buncărul este un adăpost antiatomic construit la Stockholm, în anii 1970, perioadă când Suedia neutră se temea de a fi prinsă într-un conflict nuclear între Pactul de la Varşovia şi NATO.

Stația Radar “Don-2N”, Rusia

Staţia radar Don-2N protejează Moscova de potenţiale atacuri cu rachete balistice. Construcția este în formă piramidală şi este una unică în lume.

Mount Rushmore Hall of Records, Statele Unite ale Americii

O cameră secretă sculptată adânc în interiorul stâncii, care conține copii ale celor mai importante documente istorice din țară.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile