Statuia iubirii fascinează turiștii din întreaga lume, se mișcă și simbolizează o poveste de dragoste tragică

Share
138
Tweet
statuia iubirii Foto: Instagram/onlyfabrizio, onurogren

Lucrurile neterminate spun mereu o poveste fără sfârșit.

Asta se întâmplă și în Georgia, unde o poveste de iubire tragică este spusă de două statui "mişcătoare".

Iubirea cu sfârșit tragic a fost tema care l-a inspirat pe sculptorul Tamara Kvesitadze să ridice o statuie unică în lume.

Denumită „Bărbat şi Femeie”, este formată din două statui imense din oţel, a câte 8 metri fiecare, reprezentând un trup de bărbat şi unul de femeie, şi este făcută în aşa fel încât ele să poată trece unul prin celălalt.

Se află pe litoralul din Batumi, Georgia, și simbolizează un tânăr de origine musulmană, Ali, și o prințesă georgiană, Nino, dintr-un celebru roman, scris în 1937.

Romanul publicat de autorul azer Kurban Said ilustrează o poveste de iubire ce avea loc în timpul Primului Război Mondial. Povestea lor este despre o dragoste pasională ruptă de cultură, religie și război.

Toată ziua statuile stau separate una de cealaltă. Însă fix la ora 19:00, când soarele se pregătește de culcare, încep să se miște. Timp de 10 minute, în fiecare zi, iubirea lor prinde viață.

Luminate și pline de viață se sărută, aproape că se îmbrățișează, dar trec printre, își întorc spatele și își reiau propriul drum.

Sculptura a fost terminată în 2007, însă instalată de-abia în 2010, şi a devenit principala atracţie a oraşului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile