A murit unul dintre cei mai bolnavi criminali în serie care a terorizat o nație întreagă

Share
Tweet
Charles Manson (Foto: wikipedia.org)

Psihopatul care a șocat SUA în anii '60 a murit ieri, la vârsta de 83 de ani.

Charles Manson fusese internat joia trecută într-un spital din Bakersfield, California, medicii spunând atunci că nu mai are mult de trăit. Aseară li s-a adeverit verdictul. Potrivit Departamentului de Corecții al statului California, Manson a murit din cauze naturale.

Charles Manson în 1971 (foto: wikipedia.org)

Psihopatul ăsta a îngrozit SUA în vara lui 1969, când membrii sectei sale – cunoscută drept Familia Manson – au ucis nouă oameni. Motivul? Manson voia să zguduie comunitatea din rărunchi, să declanșeze un război interrasial. Toată ideea i-a venit ascultând melodia „Helter Skelter” a trupei Beatles, despre care credea că-i plină de aluzii subtile la un război apocaliptic dintre albi și negri.

Printre victimele Familiei Manson se numără actrița Sharon Tate, fosta soție a regizorului Roman Polanski. Adepții lui Manson au înjunghiat-o de șaisprezece ori chiar în casa cuplului, când Roman Polanski era plecat în Londra pentru a lucra la un film. Sharon Tate era gravidă în 8 luni și jumătate când a fost ucisă.

Sharon Tate (foto: wikipedia.org)

Împreună cu adepții lui, Charles Manson a fost arestat în 1971 și condamnat la moarte. A scăpat ca prin urechile acului, pedeapsa cu moartea fiind abolită în California în ’72. Verdictul în cazul lui s-a transformat, așadar, în „închisoare pe viață”. Așa i s-au scurs ultimii 48 de ani din viață.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile