În Orașul Smart al doamnei Firea nu e loc pentru cel mai bătrân copac din București, el a fost tăiat

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
110
Tweet
Sursă foto: Libertatea

Bucureștiul nu e cel mai verde oraș, dar are câțiva copaci interesanți, cu vârste impresionante. Dar ce vorbim noi aici? Pe „duamna” primar o impresionează alte chestii: catedrale, statui, festivaluri de muzică populară și alte chestii smart.

Așa se face că atunci când celui mai bătrân copac din București (Platanul de la Podul Cotroceni) i s-a rupt o cracă, care a avut tupeul să cadă pe carosabil, el a fost executat.

Avea o vârstă estimată între 300 și 500 de ani. Trunchiul avea o circumferință de 6 metri, a supraviețuit celor două Războaie Mondiale, dar și cimentării malurilor Dâmboviţei din perioada comunistă.

Însă în Orașul Smart al Gabrielei Firea nu a mai fost nici loc, nici milă de el.

Așa se face că în anul Centenarului, cel mai bătrân copac din București a fost tăiat. Probabil Firea îi va face o statuie.

Autorităţile s-au justificat prin faptul că exista pericolul ca şi alte crengi să cadă. Cinci ore le-a luat să ciopârțească copacul, „pentru a fi eliminat orice risc”. Cinci ore (!!!) în care cea mai smart soluție a fost ciopârțirea.

Este fenomenal cum în Orașul Smart se întâmplă numai lucruri Stupid. Oare ce spune asta despre autorități, despre „primăreasă”?

Sau poate că se dorește înlocuirea tuturor copacilor bătrâni cu alții smart, pentru ca totul să fie smart în Orașul Smart. Mai puțin primăreasa...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile