Cele mai stupide teorii ale conspirației: de la reptilieni la Pământ gol concav

Share
165
Tweet
Cele mai stupide teorii ale conspirației (foto: 123rf.com)

„Important este să nu te oprești niciodată din a-ți pune întrebări”, zicea Einstein. Foarte adevărat, dar ideal e să nu-ți pierzi mințile pe parcurs, așa cum au făcut-o autorii următoarelor teorii ale conspirației:

Reptilienii ne conduc fără s-o știm

Scriitorul și oratorul David Icke a popularizat ideea că Pământul e controlat în secret de extratereștri reptilieni metamorfozabili. Aceștia și-ar schimba înfățișarea în oameni obișnuiți pentru a obține putere politică și a domina umanitatea. Icke e convins că mulți lideri mondiali sunt fie reptilieni, fie manipulați de ei (printre alții, a menționat-o pe Regina Elisabeta a II-a).

Un reptilian ajuns seara acasă, obosit după o lungă zi de deghizare în om. (foto: pixabay.com)

Teoria și-ar putea avea originile în mitologie. „Nāga” este numele dat unei clase de zeități descrise ca șerpi uriași în religiile indiene. În alte opere sunt prezentate ca fiind un hibrid om-șarpe, iar alte scrieri menționează faptul că pot face complet tranziția fizică de la om la șarpe și vice-versa.

În mitologia greacă, Cecrope I a fost rege al Atenei timp de 50 de ani. Numele lui ar putea însemna „față cu coadă”, din cauză că este înfățișat ca fiind șarpe de la tors în jos. Sunt multe alte exemple de-astea, dar ai prins ideea.

Cecrope I (foto: wikipedia.org)

Conform unui sondaj de opinie realizat în 2013, 4% dintre americani sunt convinși că reptilienii nu sunt un simplu basm. Peste 12,5 milioane de oameni cred că oamenii-șopârlă controlează lumea din umbră.

Luna e doar o hologramă

Conform datelor oficiale, Luna are o masă de 7.34 × 1022 kg, o circumferință de aproape 11.000 km și un volum echivalent cu 0.02 Pământuri. Conform lui Crrow777 și altor YouTuberi, Luna e doar o hologramă proiectată de naiba știe cine. Clipul ăsta a stârnit curiozitatea multor internauți și este adesea invocat ca dovadă a faptului că satelitul Pământului e o proiecție:

Explicații posibile sunt multe, de la un efect atmosferic până la postprocesare video.

Mr PARAdox e convins că Luna e fake din simplul motiv că partea ei întunecată are „întotdeauna” aceeași culoare ca cerul, ca background-ul. În primul rând, asta nu se întâmplă mereu. În al doilea rând, același efect e valabil în cazul acestei poze din ‘68 cu Pământul. Înseamnă că și planeta noastră e o hologramă?

CONFIRMAT: Pământul e o hologramă! (foto: NASA / Bill Anders, via wikipedia.org)

Încă un argument pro-hologramă este faptul că Luna e mereu îndreptată cu aceeași „față” către noi. Din cauza asta, ea pare mai degrabă un disc fix decât o sferă care se rotește în jurul propriei axe. Explicația e destul de simplă.

În timpul mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului, ea nu apucă să facă decât o singură „piruetă” în jurul propriei axe. Ambele mișcări durează aproximativ 29 de zile (adică o lună; vezi legătura?).

Cele două mișcări simultane ale Lunii (foto: twitter.com)

E ca atunci când intri cu mașina într-un sens giratoriu. Presupunem că faci sensul complet, deci te învârți până revii în punctul inițial. De-a lungul întregii manevre, mașina ta e îndreptată cu aceeași față către centrul intersecției (partea stângă). Iar tu nu ești fixat într-o singură poziție, ci te învârți în jurul propriei axe (pentru că ții volanul răsucit către stânga).

Pământul e plat

„International Flat Earth Society” este o organizație internațională înființată în 1956 de Samuel Shenton. După cum ai ghicit, ideea centrală este că planeta noastră are formă de clătită, nu de minge. Oamenii ăștia bagă mâna-n foc că toate pozele NASA cu Pământul văzut din spațiu sunt trucate. Pagina de Facebook are 57.000 abonați, dar 100% sigur există mulți adepți ai teoriei care nu i-au dat follow paginii.

Cel mai simplu mod de a dovedi că Pământul e rotund este faptul că un zbor din Sacramento (California) până în Tokyo durează aproximativ 12 ore jumate. Distanța dintre cele două orașe e de aproximativ 8300 km.

Traseul unui avion din Sacramento până-n Tokyo

În schimb, dacă Pământul ar fi plat, cum e ilustrat în harta clasică a lumii, ar trebui să-i traversăm întreaga suprafață ca să ajungem din Sacramento în Tokyo, ceea ce înseamnă vreo 31.700 km. În cazul ăsta, zborul ar dura în jur de 50 de ore. Ceea ce nu se întâmplă în realitate.

Poate că m-am complicat un pic. O dovadă și mai simplă e însăși umbra Pământului pe suprafața lunii în timpul unei eclipse de lună. Dă-i un search pe Google și o să vezi că umbra e curbată.

CERN vrea să-l învie pe Osiris prin acceleratorul de particule (care, de fapt, e o poartă stelară)

Say what? Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară se ocupă de cercetări științifice în domeniul fizicii particulelor elementare. Printre realizările de până acum se numără obținerea pe cale artificială a antimateriei și descoperirea bosonului Higgs („particula lui Dumnezeu”).

Mulți cred că toate cercetările astea sunt un pretext menit să distragă atenția publicului de la adevăratul scop al CERN: să-l învie pe Osiris, zeul egiptean al morții. Dovezile sunt „incontestabile”! Spre exemplu, uită-te la hieroglifa asta:

Barcă sau stargate? (foto: wikipedia.org)

Unii spun că e pur și simplu Barca Solară a lui Ra, cea cu care zeul Soarelui călătorea zilnic de-a lungul unui râu celest până în Duat (lumea de dincolo) și-napoi.

Alții cred că hieroglifa reprezintă un obiect numit Ta-Wer, sau Dispozitivul Osiris. Cercetătorii îl consideră o conexiune simbolică între orașul Abydos și Tărâmul Morților, dar mințile luminate cred că Ta-Wer era literalmente un portal către alte dimensiuni.

Respectivii au devenit și mai convinși de asta când au observat o asemănare între Barca Sacră și schema unei găuri de vierme...

Reprezentare schematică a unei găuri de vierme (foto: quora.com)

Hai să-i dăm „zoom” hieroglifei și să observăm un close-up. Ne uităm la partea dreaptă a bărcii/portalului, unde (cică) îl vedem pe zeul Seth ieșind dintr-o gaură, cu corpul distorsionat.

„Distorsionat” e puțin zis. (foto: cheops4.org.pl)

Acum, compară imaginea asta cu ilustrația unei găuri albe (o regiunie teoretică în spațiu-timp din care materia poate ieși, dar în care nu poate intra; opusul unei găuri negre):

Vezi asemănările? (foto: quora.com)

Cică ilustrațiile ar fi identice... Ok.

Deci, da: acceleratorul de particule Large Hadron Collider (LHC) trebuie să fie o poartă stelară către alte dimensiuni. Iar savanții de la CERN vor să-l învie pe Osiris, zeul vieții de apoi. Pentru că „de ce nu?”.

De fapt, noi trăim ÎNĂUNTRUL Pământului

Teoria Pământului plat de mai devreme e de-a dreptul ridicolă. Asta pentru că planeta noastră este sferică, noi trăim înăuntrul ei, iar tot restul Universului e concentrat în nucleu. Hai, că pe-asta n-ai mai auzit-o.

Ipoteza Pământului gol concav a fost lansată în 1869 de fizicianul-alchimist-devenit-guru Cyrus Teed. Practic, tot Universul ar fi îndesat într-un glob-suvenir de-ăla pe care îl scuturi și începe să ningă. Noi ne plimbăm pe pereții lui interiori, iar miezul e un punct al infinitului.

Nu suntem noi centrul Universului. Universul e centrul nostru! (foto: wikipedia.org)

În dialogul „Phaidon (sau despre suflet)”, Platon îi atribuie lui Socrate următoarele cuvinte:

„În adevăr, pe fața pământului întâlnești peste tot nenumărate scobituri, felurite ca înfățișare și mărime; în ele s-au scurs apa și cețurile și aerul. [...] Cufundați fără să știm în aceste scobituri, noi credem că locuim pe fața de sus a pământului, asemeni unuia care, locuind pe fundul unei mări, ar socoti că locuiește la suprafața ei; privind prin apă soarele și stelele, el ar lua marea drept cer. Încetineala și slăbiciunea puterilor lui îl opresc pentru totdeauna s-ajungă la fața mării; și cum de acolo niciodată nu poate nici să iasă, nici să privească afară din apă, spre locurile ocupate de noi, el nu și-a putut da seama niciodată cu cât sunt aceste locuri mai curate și mai frumoase decât acelea pe care le locuiește el; de asemenea, nici n-a putut afla ceva de la unul care să le fi văzut. În aceeași suferință ne găsim și noi. Adânciți în fundul unei scobituri a pământului, noi credem că locuim la suprafața lui: luăm aerul drept cer și credem că acesta-i cerul pe care-l străbat astrele.”.

În apărarea lui Platon, scobitura pământului în care scrie că suntem adânciți e (probabil) o metaforă pentru neputința omului de a cunoaște adevărul în întregime. Filozoful chiar continuă prin a spune că „dac-ar fi cu putință să privești tărâmul acesta din înălțime, ni s-ar înfățișa ca mingile cu douăsprezece fâșii de diferite culori”. Deci, da, scobitura e o metaforă pe care unii (Cyrus Teed) au luat-o ad litteram.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile