A căzut tavanul la metrou - circulația blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
11
Tweet
Sursă foto: commons.wikimedia.org

Doar asta nu se mai întâmplase la metroul bucureștean: să cadă tavanul peste un tren din tunel... S-a întâmplat în această dimineață la circa 200 de metri de stația Eroilor.

O bucată din tavanul din tunel s-a desprins și a căzut peste o garnitură de metrou și peste șine. Trenul a rămas blocat în tunel, iar călătorii s-au panicat și au început să sune la 112.

Incidentul a avut loc la ora 05:24, pe tronsonul Eroilor - Politehnica, pe firul 1. Cei de la Metrorex spun că un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii) și a produs un scurtcircuit.

Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină. Trenul care tranzita zona a fost oprit, iar călătorii din tren au fost evacuați în siguranță de către echipele Metrorex, prin stația Eroilor.

Nici până în acest moment (7:50) nu s-a reluat circulația la metrou, aceasta fiind complet oprită pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești. Se circulă în sistem pendulă între stațiile Gorjului și Politehnica. Trenurile de la Republica circula până la Piața Unirii și cele de la Anghel Saligny până la Izvor.

Echipe Metrorex sunt la fața locului și încearcă remedierea situației. De asemenea, la stația Eroilor sunt jandarmi care îi împiedică pe călători să coboare în subteran.

Puțin a lipsit ca totul să se transforme într-o tragedie, iar acest incident ne arată încă o dată că metroul bucureștean este unul învechit, care nu a trecut prin nicio modernizare consistentă, doar prin unele de fațadă, cu improvizații și cârpeli.

Până și Ministrul Transporturilor a subliniat acest lucru într-o intervenție telefonică la un post de televiziune. Acesta a mai declarat că se va face o anchetă la Metrorex în legătură cu lucrările de întreținere, modernizare și mentenanță la metrou.

ACTUALIZARE:

Circulația a reintrat în normal în jurul orei 08:10, la 2 ore și jumătate de la accident.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile