Cum arată stațiile de metrou din Drumul Taberei, despre care se spune că se vor deschide în luna iunie 2018

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: facebook.com/proinfrastructura

De curând au început să circule pe Facebook poze cu stațiile de metrou și șantierul de pe magistrala 5 de metrou. Cei de la Asociația Pro Infrastructură au vizitat de două ori, în ultimele zece zile, metroul din Drumul Taberei, pentru a vedea în ce stadii se află lucrările și dacă termenul de iunie 2018 este unul realist pentru punerea în funcțiune a magistralei 5.

Chiar dacă constructorul Astaldi se declară optimist că termenul din 2018 este fezabil, reprezentanții asociației sunt „precauți și rezervați” după ce au văzut cu ochii lor lucrarile.

Stația Orizont // sursă foto: forum.peundemerg.ro

„După vizita avută vineri, 8 decembrie, când am văzut stadiul pe Magistrala M5 de metrou în stațiile Eroilor 2, Academia Militară, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei și Valea Ialomiței, ieri (16 decembrie) am avut un nou maraton de aproximativ 5 ore pe șantier, fotografiind restul stațiilor: Orizont, Romancierilor, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei”, a arătat, duminică, Asociația Pro Infrastructură

Stația Romancierilor // sursă foto: forum.peundemerg.ro

După cum se poate observa și din poza de mai sus, stația Romancierilor este în curbă. De asemenea, se pare că instalarea șinei este undeva la 20% pe tot tronsonul. Deci, mai este destul de mult de lucru.

Stația Brâncuși // sursă foto: forum.peundemerg.ro

Stația Brâncuși va avea motive populare, specifice Olteniei și va fi una dintre stațiile cu personalitate de la metroul bucureștean.

Este destul de greu de crezut că metroul din Drumul Taberei va funcționa în 2018, nu doar din cauză că mai e destul de mult de lucru la stații, tuneluri etc., dar și pentru că sunt și destul de „mulți pași birocratici de trecut, cum ar fi licitația pentru semnalizare/automatizare (și apoi execuția propriu-zisă a acestui contract: hardware/echipamente cât mai ales reglajele complicate și testele software) și negocierile cu Bombardier pentru contractul de automatizare în stația Eroilor.” (după cum bine scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură).

Blocajelor birocratice li se adaugă și un volum mare de muncă rămas de executat, existând destule stații întârziate: Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei, Academia Militară sau Eroilor 2.

Următoarea vizită pe care cei de la Asociația Pro Infrastructură o vor avea pe șantierul magistralei 5 va fi în februarie 2018. Atunci vom vedea dacă metroul va circula în Drumul Taberei în 2018 sau 2019.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile