Cum verifici temperatura apei mării de pe telefon

Share
Tweet
App temperatura apei mării (foto: pixabay.com)

Ai chef de-o fugă pe litoral, dar nu știi dacă apa mării e suficient de caldă pentru o baie ca lumea. Sau ești deja cazat la mare și vrei să afli dacă te bagi la înot sau rămâi pe șezlong la bronzat. Poți verifica temperatura apei mării în timp real de pe telefonul mobil.

iSWIM

Sunt mai multe moduri prin care poți face asta. O chestie destul de mediatizată în ultima vreme e web app-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanța. Se cheamă iSWIM și a costat 50.000 Euro, bani proveniți din fonduri europene.

Aplicația ar trebui să-ți arate temperatura apei mării, salinitatea, temperatura aerului, viteza și direcția vântului, viteza și direcția curenților, dar eu n-am reușit s-o fac să meargă. Oi fi eu prost, dar tot ce văd când deschid harta e direcția curenților marini. Găsești app-ul aici. Poate se remediază problema până intri tu pe link, așa că nu da vina pe mine dacă ție-ți apare tot ce trebuie.

Meteoprog

Uite, aplicația asta îmi merge și mie. Nu se complică cu detalii precum salinitatea apei sau direcția vântului, ci trece direct la subiect. Temperatura apei mării e indicată pe hartă cât se poate de clar în două stațiuni românești: Mamaia și Mangalia.

Dacă urmează să călătorești peste hotare, ai noroc: Meteoprog îți arată temperatura apei în timp real cam peste tot prin lume. Uite aici link-ul, ca să te convingi singur.

Temperatura del mare

temperatura del mare

Astea de mai sus sunt web apps, dar vreau să-ți recomand și o aplicație pe care o poți instala direct pe telefonul mobil. E făcută de niște italieni și îți arată temperatura apei mării în vreo 5.000 de orașe din întreaga lume, printre care și Constanța. Poți descărca „Temperatura del mare” din Magazin Play printr-un click aici.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile