Stai cuminte, că doamna Firea face frumos: cum vor arăta noile fântâni de la Unirii

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
47
Tweet
Sursă foto: captură YouTube.com

Mai întâi s-au apucat să le renoveze cu buldozerul, apoi au zis să arate și prostimii revoltate ce o să facă acolo, cu cei 7 milioane de euro. Primăria Capitalei a transmis azi un video în care ni se arată cum se vor prezenta noile fântâni arteziene de la Piața Unirii. Deci, stai cuminte, că duamna primar al României face frumos! Da?

Vom avea așa: jocuri de apă, lumini și muzică, în 4 regimuri de funcționare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar în weekend vor funcționa în regim de spectacol stradal.

Moamă! Fix ce lipsea Bucureștiului. Probabil că fântânile astea o să curețe și aerul poluat al Bucureștiului și ne vor stropi cu apă sfințită, ca să ne vindece de boli și toate cele.

Lucrările de reabilitare cu buldozerul și modernizare cu târnăcopul se fac prin Apa Nova, compania care operează rețeaua de apă și canal din București, și costă 7 milioane de euro, banii fiind plătiți de COMPANIE. Asta pentru că primăria nu s-a gândit că poate Apa Nova ar trebui să folosească banii ăia ca să nu se mai inunde Bucureștiul la fiecare ploicică:

Se ne amintim de asta, pentru că din iunie 2017, nu s-a schimbat nimic:

Întrebați de HotNews.ro de ce au ales să demoleze fântânile de la Unirii, cei de la Apa Nova au venit cu acest răspuns:

„Proiectul de reabilitare a fântânilor din zona Unirii este unul extrem de amplu, atât la nivel de elemente arhitecturale, cât și la nivel tehnic. De asemenea, suprafața mare a fântânilor a generat evaluări multe și complexe ale proiectului în sine, înainte de orice implementare. De aceea, procesul presupune repararea sau refacerea pereților laterali ai fântânilor, care includ ornamente și elemente arhitecturale, dar, de asemenea, procesul include înlocuirea instalațiilor, echipamentelor, luminilor, camerelor tehnice, placărilor, mozaicurilor, și altor elemente arhitecturale ori ornamentale din interiorul fântânilor perimetrale. În cadrul proiectului s-a constatat că, din cauza uzurii fizice avansate (de mai bine de 30 de ani aceste fântâni nu au fost renovate), se poate reține în noua lucrare cel mult 10% din partea placată. Zidul de îmbinare dintre fântâni va comporta lucrări de demolare deoarece tehnologia care va fi inclusă în fântâna din cadrul noului proiect impune existența unei suprafețe plane neobturată de pereți. Acest perete este singura zonă care comportă astfel de intervenții.”

Practic, ar fi fost mai greu să le reabiliteze cu adevărat, așa că au ales calea mai ușoară: buldozerul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile