În Bucureștiul Gabrielei Firea școlile iau foc și primarul construiește fântâni arteziene

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
2.7K
Tweet
sursă foto: facebook.com/gabifirea

Știi expresia „țara arde și baba se piaptănă”? Nu există una mai bună pentru a descrie situația actuală din Bucureștiul Gabrielei Firea. Aseară, Școala 124 din Sectorul 5 a ars din temelii. Nu avea autorizaţie ISU, de securitate la incendiu. E ok, în București se fac fântâni arteziene de 7 milioane de euro și statui de alte milioane bune de euro.

Nu este un caz izolat, incendiul de la Școala 124 se poate repeta în absolut toate școlile din Sectorul 5, pentru că în septembrie 2017, ISU anunţa că nicio şcoală din sectorul 5 nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

De asemenea, la începutul anului şcolar, în septembrie 2017, ISU anunţa că doar 44 din cele 642 de unităţi şcolare din Bucureşti au autorizaţie de securitate la incendiu.

O să zici, „bine, dar fântânile alea nu se fac din banii Primăriei, ci din banii Apa Nova”. Ok, cu acei 7 milioane de euro, Apa Nova putea face lucruri mult mai importante pentru oraș. De exemplu, cei 100 de pompieri trimiși să stingă incediul de la Școala 124 nu au avut apă suficientă, după ce au golit cele 20 de autospeciale, din cauza presiunii scăzute a apei în zonă, ei nu au putut folosi hidranții din zona și s-au văzut nevoiți să apeleze la ajutorul populației din jur. Ce-ar fi ca Apa Nova să rezolve astfel de probleme mai întâi.

Ce-ar fi ca Gabriela Firea să pună presiune pe Apa Nova pentru a rezolva mai întâi astfel de probleme și abia după să le permită să arunce 7 milioane de euro pe niște fântâni arteziene care nu pot stinge incendiile din cele 642 de școli din București care nu au autorizație de securitate la incendiu?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile