Ministrul Transporturilor trăiește într-o Românie paralelă, spune că metroul până la Aeroportul Otopeni va fi gata în 2020

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: ro.wikipedia.org

Este din ce în ce mai clar că Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, locuiește în zona crepusculară. După ce a promis panouri de protecție la metroul din București, acum ne spune că în 2 ani vom avea metrou până la Aeroportul Otopeni. E cineva pe aici care locuiește în Drumul Taberei ca să-i spună cum stă treaba cu săpatul de tuneluri prin București?

Mă rog, Felix Stroe i-a oferit bancul ăsta prost șefului său, Mihai Tudose, premierul României. La începutul şedinţei de Guvern, Ministrul Transporturilor a anunţat că a terminat aplicaţia de finanţare din fonduri europene a magistralei 6 de metrou 1 Mai - Aeroport Otopeni.

„Pe data de 27 vom depune această aplicaţie în valoare de 1,327 miliarde de euro fără TVA şi, că avem tot aranjamentul financiar pentru magistrala M6, cred că este o veste bună. Această magistrală, domnule prim-ministru... Această magistrală cu siguranţă va fi gata în 2020, până-n anul 2020. Va fi gata la timp pentru angajamentul pe care-l are România cu activităţile din anul 2020.” Adică, Campionatul European de Fotbal.

Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte Asociaţia Pro Infrastructura a spus că această declarație este total iresponsabilă, o minciună incredibilă, o fantezie. „Din momentul lansării până când avem contract semnat şi constructor în teren poate dura peste un an de zile.”

Lucrările la Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, mai scurtă decât Magistrala spre Otopeni, au durat mai bine de 5 ani și încă mai e de lucru, greu de crezut că va fi gata la anul, când e termenul limită. Ține cont că Magistrala 6 va avea 14 kilometri şi 12 staţii.

Așadar, ar fi bine să aflăm ce fumează domnul Stroe, să ne ferim.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile