O aplicaţie de mobil este atestată ca metodă contraceptivă

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
18
Tweet
Natural Cycles

Elina Berglund Scherwitzl este o femeie fizician din Suedia care a inventat prima aplicație de mobil atestată ca metodă contraceptivă.

Expert în fizică nucleară, Elina voia să renunţe la contraceptiveşe hormonale, dar nu era pregătită încă să aibă un copil, motiv pentru care și-a folosit cunoștințele și gândirea analitică pentru a dezvolta un sistem care să o atenționeze cu exactitate care este perioada fertilă și când poate întreține relații sexuale fără să își facă griji cu privire apariţia unei sarcini: ”În timpul căutărilor pentru o metodă contraceptivă naturală am descoperit că poți ști când ești ferită în funcție de temperatura corpului, iar pentru mine a fost o adevărată revelație”.

Folosind formule matematice și analize de date, a reușit să dezvolte un algoritm precis care să stabilească cu exactitate care este perioada de ovulație în timpul ciclului menstrual.

Rezultatul a fost transformat într-o aplicaţie de mobil, Natural Cycles, cu ajutorul soţului său, fizician şi el.

Aplicaţia care poartă numele de Natural Cycles e folosită de peste 300.000 de persoane şi a fost certificată drept metodă contraceptivă, obţinând şi acceptul de a fi utilizată în acest scop pe teritoriul Uniunii Europene.

Aplicaţia oferă o eficienţă de prevenire a sarcinii de 99,5%.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile