Peștele-balon japonez construiește întregi temple doar ca să facă sex

Share
20
Tweet
Capodopera unui pește-balon japonez (foto: youtube.com)

„The things I do for love...” e un citat care ne duce automat cu gândul la Courage, the Cowardly Dog din desenele animate. Dar i-ar putea fi atribuit foarte bine peștelui-balon japonez, care construiește temple superbe pe fundul oceanului doar ca să atragă atenția femelelor.

Peștele-balon japonez, denumit științific Torquigener albomaculosus, este probabil un arhitect mai bun decât ajung vreodată mulți oameni. Când are chef de reproducere, piticul ăsta subacvatic își folosește aripioarele pentru a sculpta în nisip o adevărată operă de artă. E ca o pistă de aterizare menită să capteze privirile trecătoarelor și să le anunțe că își pot depune icrele în siguranță.

Torquigener albomaculosus e nevoit să lucreze o săptămână întreagă fără oprire pentru a duce la bun sfârșit mărețul său proiect. Dacă face o pauză prea lungă, există riscul ca toată munca să-i fie demolată de curenții marini. Dar o fundație solidă nu-i de ajuns – peștele-balon japonez are grijă să-și și decoreze locuința temporară cu ajutorul scoicilor din apropiere, amplasându-le cu un simț artistic uluitor.

Un astfel de templu al sexului a fost descoperit pentru prima oară de către oameni în 1995 prin Japonia. Scafandrii n-aveau habar cum anume apăruse misteriosul simbol tocmai în fundul oceanului, iar asemănarea izbitoare cu Crop Circles (formele „extraterestre” desenate prin lanuri de grâu) a alimentat ani întregi imaginația lumii. Asta până în 2012, când a fost filmat pentru prima oară un pește-balon japonez în miezul activității. Unii or fi fost dezamăgiți de descoperire, dar înregistrarea i-a făcut cunoștință înregii omeniri cu un arhitect excepțional și autodidact. Și foarte, foarte horny.

Bravo ție, Torquigener albomaculosus! Sper să se facă coadă la intrarea în templul plăcerii – o meriți din plin.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile