PSD și-a făcut site de știri paralele ca să-i explice lui Mihai Tudose care-i treaba cu Statul Paralel

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: Captură

Sintagma „statul paralel” nu e o chestie inventată de PSD. Partidul lui Dragnea nu este original nici când vine vorba de astfel de lucruri. De exemplu, Tayyin Erdogan a folosit-o în Turcia pentru a-și consolida puterea, justificând tot felul de abuzuri printr-o luptă cu un „stat paralel”.

Cam asta se vrea și în România, PSD-ul o dă în sus și în jos cu „statul paralel” pe la toate televiziunile trompetă, iar acum și-au făcut și un site de propagandă și fake news.

Site-ul de numește statulparalel.com, articolele de aici nu sunt semnate și nici nu au secțiune de comentarii. Conform datelor disponibile pe whois.domaintools.com, site-ul a fost înregistrat de PSD prin intermediul lui Ionuţ Ciubotariu. Pe lângă numele celui care a înregistrat domeniul mai sunt publicate adresa de e-mail (evidenta@psd.ro), adresa partidului (Șoseaua Kiseleff nr 10), codul poştal şi un număr de telefon.

Sursă foto: Captură whois.com

Da, cam penibil! PSD-ALDE, partide aflate la conducerea țării, au făcut un site pentru a-și justifica eșecurile, dând vina pe un dușman imaginar: statul paralel (au lăsat-o mai moale cu Soroș).

Știrile de pe site-ul ăsta îi iau în vizor pe Băsescu, Coldea, Ghiță, Kovesi și protestatari. Ghița a fost deputat PSD, acum e dușman paralel.

Articolul principal face public shaming pe tema că un protestatar #rezist a fost executat silit de două ori pentru neplata taxelor. Păi, cu așa oameni care ne conduc e normal că românii nu mai vor să-și plătească taxele. E inutil.

În plus, dacă PSD-ul vrea să facă public shaming pe tema celor care nu-și plătesc taxele, au oameni destui în partid. De exemplu, Liviu Negoiță (Primarul Sectorului 3), are datorii la ANAF de zeci de milioane de euro (!!!).

În orice caz, nici mulți dintre membrii PSD nu înțeleg care e treaba cu Statul Paralel. De exemplu, Mihai Tudose, premierul României, declara:

„Nu înţeleg conceptul (de stat paralel - n.r.), sincer. Eu îmi văd de Guvern. Avem un stat de care trebuie să ne ocupăm, cu nişte români cărora trebuie să le facem viaţa mai bună.”

Întrebat dacă s-a discutat în partid despre cine ar face parte din acest stat paralel, Niculae Bădălău a răspuns:

„Cu mențiunea că e un pleonasm, nu poate să fie paralel și să fie ilegitim. Nu. Nu am mai discutat asta. Îmi cer scuze, o observație: nu știu dacă e pleonasm, probabil e pleonasm, dar nu am mai discutat niciodată”.

Deci, poate site-ul pe care PSD l-a făcut despre statul paralel este pentru a le explica membrilor de partid care-i treaba cu fumigena asta, ce poezii trebuie să recite când pune cineva camera pe ei. Asta pentru a nu se lăsa „prostiți” de europarlamentari PSD care spun că statul paralele este, de fapt, Liviu Dragnea. Cătălin Ivan (europarlamentar PSD) a exprimat acest lucru:

„Vedeți afacerile lui Liviu Dragnea cu apropiați ai lui Traian Băsescu, pozele cu Liviu Dragnea stând la masă cu Murgeanu și foarte multe alte dovezi. (...) Când noi, cei din PSD, luptam cu regimul lui Traian Băsescu, pe bună dreptate un regim nociv pentru România, Liviu Dragnea stătea la masă cu exponenții acestui regim: cu Coldea, cu Kovesi, ș.a. Există un stat paralel, este evident, dar Liviu Dragnea face parte din acest stat paralel și a beneficiat de acest stat paralel.”

+

„El (statul paralel — n.r.) există, iar Liviu Dragnea este un exponent al acestui stat. Este un stat care folosește, de exemplu, acțiuni la purtător, acele firme cu acționariat ascuns care iau miliarde din banii publici, sunt acei câțiva foarte bogați, extrem de bogați, politicieni din diverse partide politice și înalți funcționari în statul român care, dincolo de partidele din care fac parte, fac afaceri foarte bănoase împreună.”

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile