Relansarea Tamagotchi și Nokia 3310: pur snobism sau nostalgia copilăriei?

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
103
Tweet
Nokia 3310 și Tamagotchi/Foto: phonearena.com

O recunosc. Cu aproximativ 20 de ani în urmă, pe vremea când încă mă bucuram de telefon fix și de imaginație, am fost mândra posesoare a unui animal de companie virtual, pe care uitam să îl hrănesc și să-l spăl cam des pentru o „mamă” care se voia a fi responsabilă, dar și a unui tanc de telefon intitulat simplu Nokia 3310, un fel de armă albă a anilor ’90, ascunsă sub pretextul jocului Snake.

În afară de numărul de corcodușe pe care le puteai mânca fără zahăr și fără a avea probleme cu stomacul, gradul de coolness al copiilor născuți după Revoluție creștea în funcție de frecvența cu care schimbau carcasa “mobilului” sau însuși Tamagotchi-ul care venea pe diverse forme și mărimi. (Podul din casa părinților e plin de colecții din astea total neinspirate de pe vremea aia.)

Pe bune acum, Nokia 3310 și Tamagotchi erau the real shit în vremuri în care bunicile își făceau cruce la mașinuțele cu telecomandă și la păpușile Barbie care își îndoiau genunchii.

Dar în 2017 care le-o fi rostul, fraților? Ioana, permite-ți să-ți răspunzi singură la această întrebare. Moda are obiceiul curios de a se repeta over and over again.  Am fost martorii relansării pantalonilor evazați, al fustelor maxi, al platformelor, al choker-elor, al codițelor împletite, al bairamurilor, ba chiar am trăit s-o vedem și pe Delia cântând piesele de la N&D în timp ce noi urlam de mama focului de fericire. Și nu mă înțelegeți greșit, îmi place moda și sunt la curent cu ce e la modă, îmbrățișez diversele forme de exprimare, I even like Iulia Albu for God’s sake, dar urmarea unor trenduri de asemenea natură și aruncatul banilor pe lucruri lipsite de utilitate mi se pare de-a dreptul absurd.

Ca să fiu cât se poate de clară, relansarea Nokia 3310 și Tamagotchi în prezent mi se pare la fel de logică precum o cutie cu nisip pentru pisica ta în mijlocul deșertului, o toaletă publică lângă o piscină din Vaslui (dacă există așa ceva), o salată de la McDonald’s sau KFC, o mașină de numărat banii lângă un evreu (joke alert!), o femeie heterosexuală într-un club de gay, un poke pe Facebook sau propunerile legislative ale Liei Olguța Vasilescu.

E ca și cum ne-am chinui cu scobitori când există ață dentară, de parcă am spăla la mână când avem mașină de spălat, exact ca în cazul în care ai deschide laptopul ca să scrii un status când tu ai smartphone-ul în buzunar. You know I’m right.

Apropo, așteptăm pozele cu noul Nokia 3310 făcute cu iPhone sau Samsung.

Iar pentru cei mai maturi dintre voi, aici puteți juca Snake online. Cât despre Tamagotchi, nu pot spune decât că pare a fi înlocuitorul copilului pe care Generația Y nu și-l mai permite. I know, I’m bad.

Dacă articolul ăsta te-a băgat în ceață, iată-i rezumatul:

Comentariu de comentariu

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile