Tot ce nu știai despre primul Starbucks deschis în Italia, la Milano

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Starbucks

Italia este recunoscută ca fiind una dintre casele cafelei la nivel mondial, iar cei care locuiesc aici și-au dezvoltat nu doar o relație puternică cu espresso-ul pe care-l beau dimineața, cât și cu oamenii care-l prepară, în cadrul cafenelelor locale.

E cumva de la sine înțeles motivul pentru care n-ai găsit, până acum, prin această țară, lanțuri de cafenele comerciale - cum ar fi Starbucks.

O mișcare curajoasă în sensul ăsta ar fi trebuit să fie una foarte bine gândită și adusă cu multă grijă și pasiune în fața unui public atât de select și selectiv.

În toamna lui 2018, Starbucks a vrut să demonstreze tuturor că privește foarte serios această provocare și atunci când a deschis prima cafenea din Italia, la Milano, a făcut-o cu multă grijă, dedicare și puțină opulență (fin, elegant).

Starbucks Milano

În primul rând, Starbucks Italia n-are nicio treabă cu Starbucks-urile de duzină pe care le-ai tot văzut - de la locul în care se află și până la cafeaua pe care o prepară.

Cafeneaua este așezată în interiorul unei clădiri istorice (fost oficiu poștal), iar design-ul din interior este absolut superb și aduce un omagiu design-ului tradițional italian:

"Designed as an homage to the Italian espresso culture that inspired Howard Schultz 35 years ago to create the Starbucks Experience, the 2,300-square-meter (25,000 sq. ft.) Reserve Roastery showcases the theatre of coffee roasting, brewing, and mixology in the epicenter of fashion and culture."

Starbucks Milano

Tot ce vei vedea aici este ales cu foarte mare grijă pentru detalii - de la marmura de pe podea, pusă manual de artizani locali, până la decorațiuni și prăjitoria poziționată în mijlocul cafenelei - locul unde vizitatorii pot deveni părtași la arta cafelei.

Este a treia cafenea Starbucks din lume care are propria prăjitorie în interior, iar asta ar trebui să sublinieze respectul pe care comercialul îl aduce autenticului, nu?

Dulciurile care acompaniază cafeaua nu sunt nici ele cele clasice - patiseria de renume Prici s-a parteneriat cu brand-ul internațional și oferă celor care le trec pragul pâinici, pizza sau dulciuri pe care le fac în fața lor.

Starbucks Milano
Starbucks Milano

Seara există până și un bar care se deschide - un alt detaliu care completează tradiția italienilor de a avea acel - aperitivo - gustărici și băuturici înainte de cină.

Ah, iar aici nu vei găsi Frappuccino.

Rămâne de văzut dacă localnicii vor aprecia toată această inițiativă. Momentan, de când s-a deschis oficial - pe 7 septembrie, 2018 - s-au format cozi la intrare, dar asta nu justifică și succesul pe care cafeneaua îl va avea de-a lungul timpului.

Starbucks Milano

Să nu uităm nici faptul că la Starbucks o cafea este mult mai scumpă - iar Italia este o țară unde localnicii sunt obișnuiți să dea puțin peste un euro pe un espresso.

"We are not coming here to teach Italians how to make coffee, we're coming here with humility and respect, to show what we've learned", a spus Howard Schultz, CEO Starbucks.

Time will tell dacă le va reuși schema sau nu. Tu ce crezi?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile