Viorica Dăncilă are niște scuze de dat elevilor din România, în limba engleză, dacă se poate

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
45
Tweet
sursă foto: captură video

Gura doamnei Viorica Dumbcilă nu pare a fi conectată în totalitate la organul rațiunii. De mult ori s-a întâmplat ca gura să vorbească fără ea și să emită tot felul de inepții. Nu neapărat în 20 din 20 de cazuri, dar undeva pe acolo.

Cea mai recentă „poznă” este declarația în care se plângea că nu s-a dus la întâlnirea cu președintele României pentru că nu este la şcoală, „ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”. Ca și când treaba asta ar fi normal să se întâmple în școlile din România, în anul 2018.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) s-a sesizat și i-a cerut premierului să-şi ceară public scuze, deoarece consideră „extrem de grav faptul că în anul 2018 şeful Guvernului promovează public atitudini care aduc aminte de vremurile de mult apuse”.

Iată ce a scris AEC pe Facebook:

„Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 şeful Guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului, <Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii>, fapt care interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrităţii fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să îşi asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.

Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea ţării fac afirmaţii de genul acesta, considerându-le normalităţi, nu ne putem aştepta la o schimbare a paradigmei în educaţie, cu atât mai puţin la o adaptare a sistemului de învăţământ, alături de mentalităţile care îl constituie, la cerinţele şi aşteptările secolului al XXI-lea.”

Așadar, Viorica Dăncilă ar face bine să-și ceară scuze cât mai repede elevilor din România, care, cu siguranță, ar aprecia și mai mult dacă scuzele ar fi în limba engleză și generate pe loc de mintea doamnei premier, nu citite de pe o coala A4.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile