Cum ar fi trebuit să arate supereroii din filme, conform benzilor desenate

Share
Tweet
Supereroi benzi desenate vs filme

Suntem atât de obișnuiți cu fețele lui Robert Downey Jr. sau Hugh Jackman prin filmele cu supereroi, încât tragem automat semnul egalității între ei și personajele interpretate. Totuși, hai să călătorim în trecut cu câteva zeci de ani și să vedem cum ar fi trebuit să arate, de fapt, supereroii.

Iron Man

Iron Man era, practic, Omul de Tinichea din „Vrăjitorul din Oz”. O găleată pe post de cască și un costum care duce cu gândul la oamenii veniți din spațiu ale filmelor SF din anii ’60. Nu-i de mirare, având în vedere că Iron Man a apărut pentru prima oară în benzile desenate în 1963. Conceptul ăsta chiar a fost folosit în filmul din 2008: era prototipul construit de Tony Stark în captivitate, cel care l-a ajutat să scape din ghearele teroriștilor (dacă mai ții minte).

Batman

Omul-Liliac a apărut pentru prima oară în revista Detective Comics #27 din 1939. Dap, personajul are o istorie la fel de lungă ca antenele din designul original. A trecut prin multe schimbări de-a lungul vremii pe marele ecran (ne amintim de sfârcurile costumului lui George Clooney), dar până la urmă versiunea lui Ben Affleck s-a întors la origini. Doar că pe steroizi.

Superman

Lumea a făcut cunoștință cu Omul de Oțel cam prin aceeași perioadă, în revista Action Comics #1 din 1938. Superman avea un costum la fel de colorat ca aventurile sale, iar optimismul și patriotismul au fost întotdeauna trăsăturile definitorii ale personajului. Compară asta cu Superman-ul depresiv și criminal al lui Henry Cavill.

Thor

Fiul lui Odin a debutat în cultura populară prin revista Journey into Mystery #83 din anul 1962. Casca cu aripioare e singurul element fundamental la care cei de la Marvel au renunțat pentru transpunerea personajului pe marele ecran, pentru că arăta ridicol. Totuși, am văzut în trailer-ul pentru Thor: Ragnarok că actorul Chris Hemsworth își va pune până la urmă celebra cască pe cap, în timp ce se luptă cu Hulk în arenă. E un easter egg mișto.

Wolerine

Când spui Wolverine, automat te gândești la Hugh Jackman. Cu toate astea, actorul nu are cine știe ce în comun cu personajul la capitolul „fizic”. Fanii benzilor desenate chiar au luat-o razna înaintea primului film X-MEN, când au aflat cine va interpreta îndrăgitul personaj. Principala lor nemulțumire era înălțimea lui Jackman (1,88 m), când Logan ar trebui să aibă nu mai mult de 1,60 m. Oricum, toată lumea s-a convins cu timpul că decizia de casting a fost ideală. Din păcate, nu am apucat să-l vedem niciodată îmbrăcând clasicul costum galben... :(

Wonder Woman

Amazoana noastră preferată a debutat în benzile desenate prin revista All Star Comics #8 din 1941. Transpunerea ei pe marele ecran a necesitat renunțarea la câteva elemente de bază, printre care avionul invizibil în care arăta pur și simplu ridicol zburând. În plus, Wonder Woman a fost victima cromaticii lui Zack Snyder în filmul „Batman v Superman: Dawn of Justice”, când costumul ei a fost colorat în diverse nuanțe de maro. Din fericire, regizorul Patty Jenkins a remediat situația anul acesta, înapoindu-i Dianei Prince roșul, galbenul și albastrul.

The Thing

Îl mai ții minte pe The Thing din Cei 4 Fantastici? Ben Grimm a devenit Lucrul în revista The Fantastic Four #1 din 1961. O misiune de explorare a spațiului l-a marcat pe viață, razele cosmice transformându-l pe Ben într-o creatură din piatră, în vreme ce colegii lui au dobândit superputeri mișto (elasticitate, invizibilitate și abilitatea de a manipula focul). Thing a arătat cam la fel de-a lungul deceniilor, până când regizorul Josh Trank a hotărât că nu mai are nevoie de chiloți. A fost o schimbare realistă, poate singura decizie creativă bună din tot dezastrul ăla de film (Fant4stic).

Aquaman

Dintre toți supereroii, Aquaman a trecut prin cea mai radicală schimbare în timpul tranziției către marele ecran. Personajul, prezentat inițial în More Fun Comics #73 din 1941, era practic un siren care putea vorbi cu peștii. Îmbrăcat într-un costum solzos ridicol, Aquaman e poate cel mai miștocărit dintre toți eroii. Ever. Totul s-a schimbat odată cu numirea lui Jason Momoa în rolul principal: personajul a devenit chiar bad-ass, spre suprinderea tuturor.

Hulk

Din 1962 încoace, când a apărut pentru prima oară în The Incredible Hulk #1, monstrul mare și verde a rămas cam la fel. Cu excepția faptului că inițial era mare și gri. Creatorul Stan Lee alesese culoarea gri pentru ca personajul să nu poată fi asociat cu vreun grup etnic anume, dar decizia s-a dovedit a fi o provocare tehnică. După printare, griul părea verde pe anumite pagini, așa că Stan Lee s-a hotărât să-i schimbe culoarea definitiv și cu asta, basta.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile