„Dunkirk” a fost detronat din topul încasărilor, iar noul rege e extrem de controversat

Share
Tweet
Dunkirk a fost detronat (foto: youtube.com)

Timp de peste două săptămâni, filmul de război al lui Christopher Nolan a privit de sus toate celelalte lansări în topul încasărilor acumulate. Weekendul ăsta s-a schimbat situația, „Dunkirk” coborând pe locul doi.

Noul rege al box office-ului este „The Dark Tower”, un film apreciat de spectatorii obișnuiți și considerat groaznic de către fanii lui Stephen King. Regizorul Nikolaj Arcel a reușit performanța de a măcelări o serie îndrăgită de cărți, aglomerând nu mai puțin de opt romane într-un film de 1,5 ore.

Matthew McConaughey se crede în Matrix (foto: youtube.com)

La numai trei zile de la debutul pe marele ecran, „The Dark Tower” are deja nota 6 pe IMDB. Spun „deja”, pentru că notele astea oricum scad cu timpul. Pe Rotten Tomatoes, situația e și mai jenantă: filmul lui Arcel are un rating de 18%, adică procentajul de recenzii pozitive din partea criticilor. Aceeași notă au primit-o „capodopere” precum „Assassin’s Creed” sau „Transformers 4”.

Răsfoind recenziile de pe IMDB, am constatat că majoritatea userilor care au citit cărțile notează filmul cu 1, în vreme ce non-readerii îi dau frecvent 8-9. Totul depinde de așteptările cu care intri în sala de cinema.

Cu toate acestea, ștampila „bazat pe seria lui S. King” și prezența unor nume precum Idris Elba sau Matthew McConaughey în distribuție au convins lumea să-și cumpere bilet. 19,5 milioane $ a încasat „The Dark Tower” weekendul ăsta în SUA, în timp ce „Dunkirk” s-a oprit la 17,6 milioane. E de înțeles, având în vedere că filmul lui Nolan intră deja în a treia săptămână de la lansare.

Pe locul 3 în topul box office-ului american de weekendul acesta e „The Emoji Movie”, cu încasări de 12,3 milioane $. O animație care nici nu ar trebui să existe.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile