Cele mai emoționante filme despre Holocaust

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
45
Tweet
"La Vita e Bella"/Foto: YouTube

În weekend-ul premergător Sărbătorilor Pascale, echipa Noizz a avut ocazia de a ajunge în Polonia, vizitând totodată și lagărul de concentrare Auschwitz.

Am fost profund mișcați de ce am văzut acolo, poveștile despre felul în care erau tratați evreii de către trupele SS fiind de-a dreptul tulburătoare.

Ca un omagiu adus victimelor Holocaustului, vă invităm să vizionați aceste filme emoționante.

1. "Schindler's List" (1993)

În Polonia ocupată de germani din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Oskar Schindler devine treptat preocupat de soarta angajaților săi evrei după ce este martor la persecutarea lor de către nemții naziști.

2. "La Vita e Bella" (1997)

Când un bibliotecar evreu deschis la minte și fiul său devin victime ale Holocaustului, tatăl folosește un amestec perfect de voință, umor și imaginație pentru a-și proteja fiul de pericolele din jur.

3. "The Devil's Arithmetic" (1999)

O americană de 16 ani cu o vedere apatică în legătură cu istoria familiei sale evreiești se trezește înapoi în timp, în 1941, într-un sat polonez în care naziștii au început propaganda lor de genocid.

4. "The Pianist" (2002)

Povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, din cauza originii sale evreieşti, este forţat ca pe timpul ocupației naziste în Polonia să ducă o viață de fugar, pentru a scăpa de deportare.

5. "The Boy in the Striped Pajamas" (2008)

O poveste văzută prin ochii inocenți ai lui Bruno, un băiat în vârstă de opt ani, fiul comandantului unui lagăr de concentrare german, a cărui prietenie interzisă cu un băiat evreu de pe cealaltă parte a gardului taberei are consecințe neașteptate.

Arată comentariile