A început un serial mișto care explorează iubirea, universul queer și LGBTQ al femeilor de culoare

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
11
Tweet
195 Lewis

În urmă cu 13 ani, serialul The L Word a dat voce unei generații de lesbiene, iar lucrurile n-au mai fost la fel de atunci - în prezent, există multe reprezentații queer și trans în cultura pop, inițiative pentru drepturile LGBT, cât și conversații libere despre sexualitate, în toate formele ei.

195 Lewis este o noua serie web, care a avut premiera pe 16 noiembrie, și care își propune să ne dezvăluie această lume, în special a comunității queer de culoare din cartierul Bed-Stuy din Brooklyn.

Creatoarele Rae Leone Allen și Yaani Supreme, ambele femei queer de culoare care au trăit în Brooklyn, au reușit să creeze un spațiu complex plin de femei LGBTQ de culoare, unde invită audiența să "ia parte la petrecere", după cum spune regizoarea Chanelle Aponte Pearson.

Rae Leone Allen & regizoarea Chanelle Aponte Pearson

Primul episod din serie demonstrează cele de mai sus - acțiunea începe în cadrul unei petreceri de apartament, unde dramele nu ezită să apară, iar noi suntem familiarizați cu personajele principale.

Creatoarea Allen este unul dintre personaje, iar asta dă și mai mult de înțeles faptul că acțiunea este inspirată din fapte reale, iar personajele sunt veridice, nuanțate și complexe.

195 Lewis

"Am fost capabile să creem această lume caldă și încăpătoare. Vrem ca oamenii să facă parte din ea și să se simtă în siguranță aici", spune Allen.

Serialul se axează pe femei de culoare care iubesc alte femei de culoare - subiectul este unul pe care nu prea-l vedem în filme sau seriale, așa că relațiile complicate pe care le vei observa în 195 Lewis le vei găsi atât fascinante, cât și familiare.

195 Lewis

Nu a fost ușor de făcut un astfel de serial, iar Allen a spus că a durat 3 ani, deoarece nimeni nu înțelegea ce vor ele să facă.

În clipe în care din ce în ce mai multe femei ies la iveală pentru a demasca agresorii din jurul lor, Allen spune că este absolut clar că avem nevoie mai mult ca oricând de tenacitatea acestor voci marginalizate.

"Sigurul lucru pe care avem nevoie să-l luăm de la bărbații albi este îndrăzneala acestora. Femeile sunt creaturi diferite și mereu ne punem întrebări și ne auto-interogăm și știm că vom fi responsabile pentru arta pe care o facem. Pur și simplu trebuie să fim mai îndrăznețe", mai spune Allen.

195 Lewis

195 Lewis nu se ferește să abordeze subiecte serioase, care să te pună pe gânduri; nu vor lipsi nici momentele comice.

Vei intra într-o lume unde vei fi expus la iubiri-multiple, sex pozitiv, dar și misoginismul în cultura lesbiană, însă toate nu sunt prezentate așa cum te-ai aștepta.

Distribuția serialului îți oferă perspective conflictuale, așa că vei fi invitat la conversații reale, în loc să ai poziția de simplu observator.

195 Lewis

Avem nevoie de seriale ca 195 Lewis pentru a asculta și alte voci decât cele ale majorității, iar seriale precum Chewing Gum, Insecure, Transparent sau One Mississippi deja fac asta.

Este un drum abia la început, dar încet, încet se va ajunge și la o normalizare în ceea ce privește astfel de subiecte.

"Arătăm femei frumoase de culoare care se iubesc unele pe altele și sunt complet naturale. Este complet revelator", după cum concluzionează Allen.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile