The Crown: Matt Smith este plătit mai mult decât Claire Foy, iar publicul este furios

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
The Crown

Rețeaua socială Care2 pune foarte mare presiune pe Matt Smith, actorul din The Crown, să-și doneze parte din salariu către mișcarea Time’s Up.

Petiția este un răspuns la informația că actorul este mult mai bine plătit decât protagonista serialului în care joacă, Claire Foy.

Claire Foy

Diferența salarială dintre cei doi a fost confirmată de producătorii Suzanne Mackie și Andy Harries, în cadrul INTV Conference din Ierusalim, la începutul acestei luni.

Ei au spus că Smith este plătit mai mult datorită popularității sale din "Doctor Who". Foy nu era foarte cunoscută atunci când a primit rolul și a devenit o actriță de succes datorită succesului show-ului.

"You know gender pay gaps are a problem when even the Queen isn’t paid fairly. While it may be easy for some to dismiss gender pay disparity for already high-paid actors like Claire Foy, I believe that publically adresssing high-profile cases of sexism will also help create greater opportunities for all women — in all careers", se arată notat în petiție.

The Crown

Petiția a fost lansată pe 19 martie și are peste 22.000 de semnături.

O inițiativă similară a avut loc și în decembrie 2017, atunci când Mark Wahlberg a fost presat să-și doneze banii primiți către Time’s Up, în urma muncii sale la All the Money in the World.

Wahlberg a primit o sumă cu 6 numere pentru scenele care au fost filmate iar, în timp ce Michelle Williams le-a făcut pentru câteva mii de dolari. Wahlberg a ajuns să doneze 1.5 milioane de dolari în numele lui Williams pentru Time’s Up.

Revenind la The Crown, producătorii au promis că din sezonul 3 lucrurile nu vor mai sta așa, însă, din păcate, Foy nu se va putea bucura de egalitate, deoarece ea nu va mai juca în sezonul 3. În locul ei va veni Olivia Coleman.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile