E oficial: „The X-Files” revine cu sezonul 11

Share
Tweet
Fox Mulder și Dana Scully (foto: imdb.com)

După o pauză de 14 ani, Dosarele X au revenit anul trecut pe micile ecrane cu o serie de șase episoade nou-nouțe. Sezonul s-a încheiat cu un cliffhanger tipic și a urmat o perioadă de incertitudine cu privire la continuarea poveștii. Acum e oficial: filmările pentru sezonul 11 încep vara asta!

Creatorul serialului, Chris Carter, ne pregătește de data asta ZECE episoade pline de mister, conspirații și mituri urbane. Gillian Anderson și David Duchovny revin în rolurile lui Scully și Mulder, că nu se putea altfel. Deocamdată, ei sunt singurii actori confirmați pentru revenirea în sezonul 11, dar sunt șanse mari să ne reîntâlnim și cu Mitch Pileggi (Walter Skinner) și William B. Davis (Cigarette Smoking Man).

Președintele Fox Broadcasting Company, David Madden, e cât se poate de încrezător în proiect: „Creativitatea lui Chris și munca excelentă a lui David și Gillian continuă să propulseze acest fenomen al culturii populare și de-abia așteptăm să vedem ce mistere noi vor rezolva Mulder și Scully în următorul capitol”.

Pagina oficială de Twitter a serialului a tease-uit posterul pentru noul sezon. Nu dezvăluie absolut nimic, n-avem ce indicii să dibuim, e menit pur și simplu să genereze hype în rândul fanilor.

Sezonul 10 (2016) a fost destul de inconstant. Cele trei episoade de tip „mythology” (firul epic principal al serialului) au încercat să reproducă atmosfera originală, dar nu au impresionat prin nimic. În schimb, cele trei episoade „monster-of-the-week” s-au dovedit a fi surprinzător de creative și de amuzante. Poate chiar exagerat de amuzante, dacă ne gândim la „Mulder and Scully Meet the Were-Monster”, care pare mai degrabă o parodie a serialului decât o continuare a lui.

E clar că stilul „X-Files” s-a transformat radical, ceea ce-i de înțeles: nu puteam rămâne la nesfârșit în anii ’90. Că s-a schimbat în bine sau în rău, asta decide fiecare spectator. Cert e că boșii de la Fox mizează pe nostalgia noastră ca să mulgă încă un brand clasic până la ultimul dolar.

Filmările încep vara asta, iar noul sezon va debuta fie la sfârșitul anului, fie la începutul lui 2018.

Arată comentariile