10 locuri hipsterești din București pe care nu trebuie să le ocolești

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
447
Tweet

A venit toamna, așa că unii numără bobocii, iar noi numărăm locurile mișto/cool/hipsterești din București, recent deschise și pe care nu trebuie să le ocolești.

Ai mai jos o listă destul de variată cu 10 locuri prin care chiar merită să-ți pierzi timpul și banii: berării hip, cu bere artizanală, cafenele din care nu-ți vine să mai pleci, dar și locuri cu mâncare bună, cu bucătăria la vedere, prețuri oneste și oameni relaxați.

1. Mikkeller Bucharest - adresă: Charles de Gaulle 3

E un beer bar recent deschis și atât de hip că nici nu are descriere. Oricum, nici pentru a-l recomanda nu trebuie prea multe cuvinte. E un loc mișto, cu multă bere bună, cu atmosferă cool și oameni interesanți.

I-a trecut pragul și Tudor Chirilă, dar nu cred că vineri seară se difuzează Vocea României live.

2. Trofic - adresă: Strada Brezoianu, nr. 29A

Cum se vede și din poze, locul arată foarte bine și propune un concept interesant, numit NATURALLY EVOLVED FOOD: „relație de hrănire evoluată natural într-un ecosistem cu respect față de consumul prin gust”.

De asemenea, trebuie știut că Trofic este un brand semnat si creat de Origo, unul dintre cei mai apreciati experți în cafeaua de specialitate din România, recunoscut prin coffee shop și prin prăjitoria proprie.

3. Fabrica de Bere - adresă: Calea Victoriei 91-93

Când vine vorba de bere artizanală românească, cei de la Zăganu sunt adevărații pionieri. Așa că era momentul să-și deschidă și un bar propriu. S-a întâmplat, e pe Calea Victoriei și găsești aici 10 dintre cele mai bune beri artizanale românești, atât la draft, cât și în sticlă.

4. Artichoke coffee shop - adresă: Calea Victoriei 45

Cafeneaua asta e atât de mișto încât îți vine să-ți muți biroul aici. De fapt, mulți freelanceri au făcut deja acest lucru, îi poți vedea aproape la orice oră cum stau lipiți de Mac-uri și-și stimulează creativitatea cu o cafea de specialitate.

Nu mă înțelege greșit, locul e foarte mișto și doar pentru a ieși la o cafea cu prietena/prietenul, ca să stați zgribuliți printre porticuri, cu o cafea calda în mâini.

5. Beans and Dots - adresă: Ion Brezoianu 23-25

Apropo de locuri în care ți-ai muta biroul, Beans and Dots este cafeneaua din care am și lucrat de foarte multe ori. Este un spațiu prietenos și foarte plăcut. Vii aici și pentru cafeaua exclusivă adusă de la The Barn din Berlin, pentru ceaiurile atent selecționate de la Companion Tea și pentru obiectele de design curatoriate pe care le găsești în micul magazin din interiorul cafenelei.

În plus, e la doi pași de Cișmigiu.

6. Buoni e Bravi - adresă: Piața Rosetti 3

Mmmmm... pizza. Și nu orice pizza, ci una dintre cele mai bune pizza din București. Aici o găsești, în această mică pizzerie care vinde și la felie. Nu există mese, așa că nu te gândi la o cină romantică aici... doar la pizza foarte bună.

7. Labirint Concept Store - adresă: Splaiul Independenței 42-44 / Strada Johann Gutenberg nr. 15

„Tărâmul formelor posibile, unde subteranul iese la suprafață, iar permanența sa nu mai este controversată, provoacă arta să se reconsidere prin propria gazetă de perete, exteriorizându-se prin minimalism ca parte a stilului personal, prin istorie ca rang de țesătură, prin bicicletă ca formă de exprimare. Contemporanul ce se consumă ceas de ceas păstrează presiunea doar ca o caracteristică a espressor-ului și se manifestă printr-o structură ce apără un înțeles, un Labirint. Rătăcește-te!”

Wooooow, da, deja ne-am rătăcit din descriere, dar locul este foarte cool și merită să treci pe aici.

8. Opus - adresă: Bulevardul Nicolae Bălcescu 2

Era o vreme când pe scările de la TNB se făcea chetă pentru berea pe care o împărțeai cu punkiștii. Acum a apărut OPUS, un loc total opus acelor vremuri. Hip, cu o atmosferă mișto și fix în buricul târgului.

9. Re:Modelier - adresă: Gina Patrichi nr 3

La Re:Modelier îți poți face burgerul cum vrei tu. E o chestie mișto, dar nu singura când vine vorba de acest loc. Micuț, dar suficient de spațios, cu oameni prietenoși și o atmosferă cool, Re:Mode este locul pe care nu trebuie să-l ocolești când ești prin zona Piața Victoriei.

10. Fix Me a Drink - adresă: Ion Brezoianu nr. 23-25

Situat în aceeași clădire cu Beans and Dots, Fix Me a Drink este locul unde fix asta faci: vii ca să bei un cocktail bun printre oameni cool și puși pe socializare.

Sursa foto: facebook.com/fixmeadrink

Topic-uri

baruri hipsteri bucuresti bere artizanală
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde