3 Smoked Olives e festivalul pe plajă unde te distrezi și protejezi mediul, în același timp

Share
42
Tweet
3 Smoked Olives Foto: Facebook

La final de iulie, îmbinăm utilul cu plăcutul pe-o insulă de pe Dunăre!

Timp de cinci zile, în perioada 25-30 iulie, ne întâlnim cu încă vreo 4.000 de oameni pe o insulă dintre Ostrov (România) și Silistra (Bulgaria), cu ocazia festivalului de muzică electronică 3 Smoked Olives. Mergem să dansăm, să ne dăm cu wakeboardul, cu barca pe Dunăre, să lenevim în hamac și să urmărim ploaia de meteoriți Delta Aquariid. Am scris aici mai multe despe festival, ca să vezi tot ce poți face în paradisul ăla insular.

Acum vreau să vorbim despre ce NU poți face acolo. Fiind un eveniment ce pune accentul pe grija și responsabilitatea față de natură, folosirea paielor și a tacâmurilor de plastic va fi strict interzisă pe întreaga insulă. 3 Smoked Olives s-a alăturat mișcării internaționale #BeatPlasticPollution, inițiată de ONU, care face tot posibilul să reducă poluarea cu deșeuri din plastic.

De ce? Pentru că în fiecare an se produc peste 300 milioane de tone de plastic la nivel global, iar – conform ONU – 60% din cantitatea asta ajunge aruncată prin mediul înconjurător. Plantele și animalele cu ce-au greșit?

Păi, bun, fără paie și tacâmuri de unică folosință. Atunci cu ce mănânci cât ești acolo?! Nu-ți face griji: găsești pe insulă tacâmuri confecționate din materiale biodegradabile.

Toate deșeurile rămase după cele 5 zile de festival vor fi strânse și prelucrate de un procesator local din Călărași. Poți ajuta și tu la colectare, dacă vrei – nu te obligă nimeni.

Revenind la ce POȚI face la 3 Smoked Olives Island Festival, vei avea ocazia să participi la spectacole de teatru-labirint, o formă a dramaturgiei care se axează pe experiența personală a spectatorului. După cum o sugerează numele, ești invitat să pășești într-un labirint de instalații teatrale și interacționezi cu tot ce te-nconjoară. Ți se atribuie un rol, ești inclus într-o poveste și devii spect-actor. E mai mult un joc distractiv decât o piesă propriu-zisă, dar – în orice caz – nu vei uita prea curând experiența.

Cât despre mâncare, zona de Food special amenajată pe insulă te așteaptă cu tot ce vrei, de la hot dogs și burgeri până la produse vegane. După masă merită să te răcorești cu o ghimbirată, dacă tot ai ocazia.

Te poți caza la cort pe insulă sau la pensiunile din apropierea ei. Cortul se închiriază cu 50 lei/noapte, preț care asigură și două pături de camping, plus doi saci de dormit.

Un bilet la 3 Smoked Olives Island Festival costă între 45 și 55 de Euro, sumă care include taxa de intrare, transferul dus-întors cu barca și eco-taxa. Ah, era să uit. Pe lângă paiele și tacâmurile de plastic, mai e o interdicție: accesul persoanelor sub 21 de ani.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile