9 activități pe care le poți face în București atunci când ești student și nu prea ai bani

Share
19
Tweet

Inevitabil, studenția vine la pachet și cu un buget restrâns. Rar se întâmplă să îți ajungă banii și pentru ieșirile în oraș.

Vreau să-ți vin în ajutor și să-ți arăt că, deși ești student și te strânge buzunarul, poți să ieși în oraș și să cunoști oameni mișto. Uite 9 activități pe care le poți face în București dacă ești student și nu ai bani.

Evenimente cu intrare gratuită

Dacă te-ai plictisit în casă, îți recomand să îți iei bff-ul și să treceți împreună pe la evenimentele astea cool din București:

Foto ilustrativ

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București 2018

Festivalul a început încă de pe 13 iulie și se ține în fiecare weekend, dar nu te gândi că ai pierdut ediția de anul ăsta pentru că ți-a mai rămas un weekend.

Sâmbătă și duminică, pe 4 și 5 august, de la ora 19:00 până la 23:00, îi poți urmări pe artiștii internaționali într-un program electric și dinamic.

Treasure Hunt pe Strada Armenească

Dacă ai un simț explorator, îți place să cercetezi, să cauți și să descoperi lucruri noi, atunci evenimentul ăsta e pentru tine.

În cadrul Festivalului Strada Armenească, vei putea participa la un Treasure Hunt și vei vâna comori nu materiale, ci informaționale. Comorile vor fi ascunse pe tot spațiul festivalului. Ce zici, te tentează?

Festivalul Strada Armenească

Bucharest Street Food Carnival

Dacă și tu iubești mâncare la fel ca mine, atunci e musai să fii în perioada 6-9 septembrie 2018, între orele 12:00 și 23:00, la Romexpo, unde ai posibilitatea să mănânci tot felul de bunătăți - de la burgeri gustoși și cartofi crocanți, până la fructe de mare și dulciuri extra yum.

Sunt o grămadă de evenimente care au loc în București vara asta și cel mai tare e că multe dintre ele sunt gratuite. Dă un search pe Facebook la evenimentele din apropiere de tine și go out.

Citește o carte în fotoliile Cărturești

Sigur ai auzit de cea mai mare și cu siguranță cea mai frumoasă librărie din România. Ea se află chiar în orașul tău. Situată în fostul Palatul Chrissoveloni din Centrul Vechi, librăria se întinde pe 6 nivele, iar tu ai tot spațiul din lume să te pierzi printre cărți. Poți să stai cât dorești și să răsfoiești tot ce îți face cu ochiul.

Cărturești Carusel

Muzee cu intrare liberă

Atunci când îți dorești să vizitezi un muzeu, poți să tai de pe listă scuza că nu ai bani. Există mai multe muzee din București care au o zi dedicată intrării gratuite. Unele muzee au chiar intrarea gratuită în fiecare zi, cum este cazul Muzeului Teatrului Naţional I.L. Caragiale.

Lista muzeelor ce pot fi vizitate gratuit, într-o anumită zi a lunii:

MNAR

Tur gratuit al orașului

Chiar dacă locuiești de ceva timp în București, sunt sigură că nu ai apucat să-l cunoști și să vezi toate locurile care îl fac special. Turul Ghided Bucharest este o altă activitate gratuită care te va ajuta să scapi de plictiseală și, în același timp, să îți cunoști mai bine orașul.

Locul de întâlnire este în Piața Unirii, lângă ceasul din parc (zona fântânilor), ține 2 ore și începe la ora 18.00 în fiecare zi. Turul este în limba engleză și dacă ai impresia că îți vei verifica telefonul în cele două ore, te înșeli.

Vei fii prea ocupat să vezi cele mai importante puncte turistice și să le afli povestea, cum ar fi Biserica Stavropoleos, Centrul Vechi, Ateneul Român, Piața Revoluției, Hanul lui Manuc, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii și nu numai.

București

Admiră skaterii, rollerii și bikerii din Parcul Herăstrău

Nu știu dacă ai apucat să-i vezi până acum, dar tinerii ăștia plini de energie fac spectacol pe rampă. E fascinant să-i privești și, dacă ai prins o zi bună, atunci când sunt adunați de la mic la mare și încearcă să impresioneze fetele, atunci îți garantez că nu o să poți să-ți mai iei ochii de la ei.

Eventual, dacă ți-au mai rămas câțiva lei în buzunar poți să îți iei o bere rece, să te mai răcorești și să stai până la finalul show-ului.

Skateboarding

Cimitirul Bellu 

Știu că sună macabru și te gândești cum să iei în calcul mersul într-un cimitir ca o activitate relaxantă, dar locul ăsta e plin de istorie și de povești.

Să-ți reamintesc ce nume grele se odihnesc aici: Eminescu, Cezar Petrescu, Liviu Rebreanu, I.L. Caragiale sau Titu Maiorescu.

Cimitirul aduce mai degrabă a muzeu decât a loc funebru. Dacă ai norocul să-ți iasă vreun ghid în cale, încearcă să afli de la el toate poveștile pe care le știe.

Bellu

Concerte în aer liber

O dată cu vremea călduroasă au început să apară și concertele în aer liber. Bine, nu ne referim aici la artiști mega-faimoși, ci la concertele organizate de diferite posturi de radio, TV, de primăria capitalei sau chiar festivaluri micuțe. Trebuie doar să stai la pândă și o să descoperi concerte cam în fiecare weekend.

Concert

Cinema în aer liber la Herăstrau

Daca te-ai săturat de Netflix sau ai poftă să ieși în oraș, dar nu ai bani să mergi la cinema, ai posibilitatea să vezi un film în aer liber în parcul Herăstrău, în fiecare seară, până pe 12 august, de la 18:30 la 22:30.

Dacă prinzi o seară senină și nu sunt riscuri de ploaie, te sfătuiesc să îți iei gașca de prieteni sau partenerul și să mergeți la film.

Cluburi unde băutura e ieftină și intrarea e gratis

După toate activitățile mai mult sau mai puțin educative, parcă îți dorești și o soluție pentru serile nebune din perioada studenției. M-am gândit și la asta, așa că îți recomand câteva cluburi unde te poți distra cu prietenii, fără să rămâi complet fără bani:

Silver Church - Prețul berii pornește de la 5 lei, muzica de obicei e bună, iar locul este destul de mare încât să încapi cu toată gașca. De cele mai multe ori sunt concerte, iar atmosfera e destul de plăcută.

Silver Church

Control – Clubul are un vibe super mișto și muzica e foarte bună. Peste 100 de formații din Europa, America de Nord și Asia au concertat pe scena Club Control, de la monștrii sacri ai underground-ului contemporan: Legendary Pink Dots sau Lydia Lunch, la trupe din noul val indie: We Have Band, Handsome Furs sau Casiokids. O bere costa între 7 și 9 lei.

Kulturhouse - Locul cu cea mai ieftină bere din București sau cel puțin așa se spunea atunci când a apărut. În orice caz, o bere costă doar 4 lei. Muzica este bună, iar oamenii care vin aici sunt cam aceiași care frecventează și cluburile de mai sus.

Sper că activitățile astea să te facă să ieși din casă, indiferent dacă ai sau nu bani de cheltuit. Studenția e cea mai frumoasă perioadă, ar fi și păcat să nu profiți de ea.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

București student gratuit timp liber
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde