Bucharest Fashion Film Festival 2017, primul festival din România care te provoacă la discuții despre relația dintre modă și film

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
11
Tweet
Bucharest Fashion Film Festival

În perioada 12-14 mai 2017, Bucureștiul își deschide porțile pentru a primi un nou eveniment în inima lui, aflat la ediția pilot - Bucharest Fashion Film Festival.

Se anunță câteva zile interesante, mai ales că este primul festival din România plasat la intersecția dintre film, modă și branding.

Organizatorii își propun să provoace dezbateri despre relația dintre lumea modei și cea a filmului, atât prin proiecții, cât și prin evenimente speciale.

Bucharest Fashion Film Festival

Ce vei putea vedea? Dacă îți surâde ideea, atunci află că festivalul combină cele mai bune filme de modă contemporane cu o selecție de filme cult și documentare.

Toate acestea oferă o varietate de perspective asupra industriei modei, abordând teme precum diversitatea și sustenabilitatea în modă, rolul pieselor vestimentare într-un muzeu, aproprierea culturală sau condiția designerului și a modelului.

Filmele vor fi proiectate la cinema Eforie (strada Eforiei, 2), iar discuțiile vor avea loc la Institute The Café (str. Stirbei Voda 104-106).

Bucharest Fashion Film Festival

Despre filmul de modă:

Filmul de modă este un scurtmetraj de prezentare a unui designer sau a unui brand și poate avea moda ca personaj central sau ca fir roșu, susțin organizatorii Bucharest Fashion Film Festival.

Este un gen care s-a dezvoltat recent, ascensiunea lui fiind susținută de evoluția platformelor video, și ar putea reprezenta o nouă modalitate de consum, care pune accentul pe concept, utilizând un limbaj cinematografic.

Se situează la intersecția dintre advertising și film de artă, redefinind relația dintre formă și funcționalitate.

The Bitter Tears of Petra von Kant

Program:

Vineri, 12 mai:

20.00 The First Monday in May

Sambata, 13 mai:

14.00 Talk: What is Fashion Film?

16.00 Fashion Films Showcase

18.00 Jungle Sisters

20.00 Who are You, Polly Maggoo?

Duminica, 14 mai:

14.00 Talk: The Business of Fashion

16.00 Talk: Despre diversitate în modă

18.00 Fashion Films Showcase

20.00 The Bitter Tears of Petra von Kant

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile