Cele mai frumoase și bune 10 cafenele din București

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
193
Tweet
Sursă foto: facebook.com/m60cafeamzei

Bucureștiul s-a umplut de cafenele cool, în care poți vorbi cu un barista o zi întreagă despre procesul de prăjire sau cum se poate obține cea mai aromată cafea, despre diversele proprietăți ale diverselor soiuri de cafea, despre cât de detestată e cafeaua industrială și câte și mai câte.

Trebuie să recunosc că nu sunt un mare connaisseur în ceea ce privește cafeaua și că îmi place să o beau cu zahăr, ceea ce e un păcat capital în ochii oricărui barista și un motiv pentru care poți fii dat afară din unele cafenele, dar asta rămâne între noi.

În schimb cunosc destul de bine Bucureștiul, așa că-ți pot indica cel puțin 10 dintre cele mai frumoase și bune cafenele din oraș.

1. Origo - adresă: Lipscani 9

Origo se ia foarte în serios atunci când vine vorba de cafea. Este deja un reper pentru toți cei care iubesc această lichoare neagră.

Printre altele, ei se descriu astfel: „Selecţia de cafele de origini şi metodele inovatoare de brewing oferă oaspeţilor o nouă experiență și un spectacol inedit al aromelor.”

2. II' (2 minute) - adresă: Dr. Joseph Lister 1

II' este cea mai mică cafenea din oraș, dar este un loc foarte interesant, cu cafea bună și care merită vizitat. #ceamaimicăcafeneadinbucurești

3. Beans and Dots - adresă: Actor Ion Brezoianu 23-25

Beans and Dots este cafeneaua perfectă pentru cei care vor să-și mute biroul pentru câteva zile într-un spațiu cool și prietenos. Dar nu e de trecut cu vederea nici faptul că au cafea exclusivă, adusă de la The Barn din Berlin, ceaiuri atent selecționate de la Companion Tea și obiecte de design curatoriate pe care le găsești în micul magazin din interiorul cafenelei.

În plus, e la doi pași de Cișmigiu.

4. Panda Bandit - adresă: George Vraca 7

Panda Bandit este copilul lui Cosmin Mihailov (Bandit) și Kami Chirazi (Panda), iar cafeaua de aici este adusă de la cele mai tari prăjitorii de cafea din Europa, cel puțin așa spun ei și n-ai niciun motiv să nu-i crezi. Locul e deschis de curând, așa că ai un motiv în plus să-l vizitezi.

5. Artichoke - adresă: Calea Victoriei 45

Cafeneaua asta e atât de mișto încât îți vine să-ți muți biroul aici. De fapt, mulți freelanceri au făcut deja acest lucru, îi poți vedea aproape la orice oră cum stau lipiți de Mac-uri și-și stimulează creativitatea cu o cafea de specialitate.

Nu mă înțelege greșit, locul e foarte mișto și doar pentru a ieși la o cafea cu prietena/prietenul, ca să stați zgribuliți printre porticuri, cu o cafea caldă în mâini.

6. M60 - adresă: Mendeleev 2

Un alt loc iubit de cei pasionați de mișcarea specialty coffee este M60. Nu doar cafeaua este deosebită aici, dar și felul în care arată locul, acesta având un design de sufragerie scandinavă.

7. BOB Coffee Lab - adresă: Piața Charles de Gaulles 3

Un alt loc deschis recent în București este BOB, care se laudă cu o gașcă de experți în cafea premiați în lumea întreagă și care pot să-ți facă o băutură ca „pijamaua unei pisici” - cuvintele lor.

Oricum, locul arată bine și o cafea ca „pijamaua unei pisici” suna destul de... intrigant.

8. Van Fruct - adresă: Ion Câmpineanu 21

La VanFruct te simți ca într-o grădină botanică. Sunt plante peste tot, miroase a cafea și fructe proaspăt zdrobite, asta pentru că nu e doar cafenea, ci și smoothie bar, iar oamenii îți promit ca te vei simți aici ca într-un hippie van. Pace!

9. Frudisiac - adresă: Intrarea Bitolia 4

Frudisiac e o altă cafenea cu design nordic și cafea excepțională, dar și tot felul de gustări sănătoase și care dau bine pe Instagram cu #foodporn. De vizitat!

10. Atelier Pinion - adresă: Bd. Dacia 23

Pinion e un coffee shop independent – au echipamentele și rețetele lor și lucrează cu furnizori aleși de ei. De asemenea, oamenii sunt și pasionați de biciclete, de aceea coffee shopul este și atelier de reparat biciclete. Deci, poți să vii aici cu bicicleta, bei o cafea și pleci cu ea reparată și unsă, ca totul să meargă cum trebuie și pentru tine și pentru cele două roți.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile