Cele mai frumoase 15 locuri de ieșit în Brașov - restaurante, baruri, cafenele

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
2K
Tweet

Brașov, probabil, cel mai frumos oraș din România... Mă rog, e discutabil și destul de subiectiv, dar un lucru e cert: Brașovul este unul dintre cele mai turistice orașe din România, atrăgând foarte mulți străini, dar și foarte mulți români care vor să se relaxeze pentru câteva zile, să mănânce bine, să iasă în locuri frumoase. Ok, dar care sunt acele locuri care chiar merită trecute pe lista must see/visit?

Pentru că Brașovul este locul meu de suflet, pe care îl vizitez de cel puțin 5 ori pe an, pot spune că-l cunosc destul de bine. Așa că iată o listă cu locuri în care chiar merită să mergi pentru mâncare bună, cafea bună, bere bună, atmosferă etc.

1. HOF Cafe - adresă: Piața Sfatului 14

HOF este, așa cum se și recomandă, „cafenea, spațiu alternativ și hub urban al Brașovului”. Cu accent pe hub, pentru că aici au loc constant tot felul de evenimente interesante și foarte diverse, de la proiecții de filme, la concerte sau piese de teatru, expoziții sau workshopuri.

De asemenea, este un loc din care poți lucra în tihnă ca freelancer, îți poți bea cafeaua în timp ce citești presa sau să ieși cu prietenii la o bere. Mă rog, ai înțeles ideea.

2. Simone - adresă: Politehnicii 6

Simone este „un spaţiu minimalist, onest, dinamic ce se sprijină pe elemente şi culori puternic naturale, dar unde starea de bine nu e deloc minimalistă”. Multe cocktailuri bune, dar și o bucătărie tânără, proaspătă.

De asemenea, și aici poți avea surpriza de a da peste partyuri.

3. Bistro de l'Arte - adresă: Piața George Enescu

Bistro de l'Arte este un loc cu adevărat deosebit, cu mâncare excelentă și gătită din produse locale, de calitate. Atmosfera este una intimă, perfectă pentru o cină romantică. În unele seri există și muzică live, iar pereții sunt spațiu de prezentare pentru picturile unor artiști români.

4. Dei Frati - adresă: Piața George Enescu 16

Dacă ți se face poftă de mâncare italienească, Dei Frati este locul perfect. Aici vei găsi cele mai bune paste din Brașov, dar și un local care este atent la detalii și care pune calitatea și satisfacția clienților pe primul loc. Faceți rezervare din timp, pentru că cererea e mare!

5. Trattorian - adresă: Piața George Enescu 14-15

Vecin cu Dei Frati, restaurantul Trattorian este tot unul de inspirație italienească, dar cu un meniu mult mai variat și cu o pizza excelentă (cea mai bună din Brașov). Spre deosebire de vecinul său, Trattorian este mult mai mare și mult mai potrivit pentru grupurile mari de persoane.

6. Croitoria de Cafea - adresă: Iuliu Maniu 17

Bucureștiul are Origo, Brașovul are Croitoria de Cafea. Asta înseamnă că aici puteți bea cea mai bună cafea din oraș. „Croitoria de cafea îmbină conceptul de coffee shop cu cel de prăjitorie de cafea şi Day-office intr-un spaţiu prietenos aflat in centrul Braşovului. Este locul în care savurezi specialităţi de cafea întotdeauna proaspăt prajită în Croitorie.”

Pentru iubitorii de cafea Croitoria este de neratat.

7. Tipografia - adresă: Str. Postăvarului Nr.1 (colț cu Str. Diaconu Coresi)

Bere bună, oameni faini, o atmosferă foarte plăcută - cam asta e Tipografia, pe scurt. Dacă ai chef de un loc cu vibe bun, unde să bei o bere artizanală cu prietenii, la un pahar de vorbă, ăsta-i locul perfect din Brașov.

8. Dr. Jekelius - adresă: Michael Weiss nr. 13

Amenajat ca o veche farmacie, Dr. Jekelius este un loc cu adevărat deosebit, până și chelnerii sunt îmbrăcaţi în halate de farmacist, iar băuturile sunt servite în pahare de laborator. De asemenea, cei care iubesc ceaiurile vor găsi aici o diversitate foarte mare, de la ceaiuri medicinale, la ceaiuri aromatice și alte nebunii.

9. Bistro Ma Cocotte - adresă: Strada Nicopole 34A

„O mândrețe de bistro”, așa se prezintă Ma Cocotte, dar și cu bunătățuri gustoase „până la extaz”. Totul e realizat hand made, fără coloranți sau ingrediente nesănătoase.

Așa cum se poate vedea, locul arată foarte bine și este perfect pentru o cină romantică.

10. NOLA coffeeshop - adresă: Hans Benkner 6

NOLA aparține tot de Croitoria de Cafea și este la o aruncătură de băț de Biserica Neagră și de Strada Sforii. Este o cafenea foarte mică, dar care are un farmec aparte și locul perfect pentru a savura un specialty coffee înainte de a lua Brașovul la pas.

11. Gaura Dulce - adresă: Piața Sfatului Nr 12-14

Cu ceva timp în urmă, circula prin oraş o glumă pe seama acestui local: când cineva întreba unde era Gaura Dulce, i se răspundea s-o caute în fundul Cerbului, pentru că locul se afla în spatele restaurantului Cerbul Carpatin.

Acum, aici puteți savura tot felul de specialități românești, dar într-un decor tradițional reinterpretat într-o notă ceva mai modernă.

Mâncarea e bună, iar prețurile - decente.

12. La Ceaun - adresă: Str. Michael Weiss nr.27

La Ceaun este un alt loc cu mâncare tradițională românească, cu ciorbe, tocănițe, plăcinte și tot felul de alte bunătăți. La fel ca și Gaura Dulce, restaurantul este unul cu un decor tradițional, dar reinterpretat în notă mai modernistă.

13. Grătar Urban - adresă: Michael Weiss nr. 11

Merita și Brașovul un loc cu burgeri buni, așa a apărut Grătar Urban, cu unii dintre cei mai buni burgeri din oraș. Bineînțeles, mai au și altele în meniu, dar, dacă ajungi aici, ar fi păcat să nu încerci un burger, pentru că sunt cu adevărat delicioși.

14. Casa Hirscher - adresă: Piața Sfatului Nr. 12-14

Nu strică și un pic de fiță, mai ales dacă ești dispus să scoți din buzunar și un pic mai mulți bani. Casa Hirscher este un loc în care merită să mergi măcar o dată. Este frumos, elegant, cu mâncăruri rafinate și decoruri speciale. Este și locul din centrul Brașovului care atrage cele mai multe priviri, pentru că terasa arată așa:

15. Cafe Central - adresă: str. Apollonia Hircher nr. 18

Micul bar Cafe Central este locul ideal pentru un pahar de vin sau o bere, atunci când vrei să privești la Tâmpa, mica terasă de aici oferind o priveliște foarte frumoasă. Prețurile sunt mici, oamenii prietenoși, iar atmosfera este una plăcută.

Topic-uri

brașov baruri brașov restaurante brașov
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde