Cele mai mișto terase din București - partea a II-a

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
324
Tweet

Așa cum spuneam și în prima parte a acestei liste, suntem în perioada aia a anului în care petrecem mai mult timp pe afară decât prin case.

De aceea nu strică să știm cât mai multe terase și grădini de vară din București, pe care să ne putem pierde timpul.

Unele sunt nou nouțe, altele mai cu vechime, pe unele merită să mergi doar pentru a fi văzut, pe altele merită să mergi pentru priveliște și atmosferă.

Cu alte cuvinte, avem de toate pentru toți.

Așadar, iată partea a II-a, așa cum am promis:

1. Hangar Gastro Pub- Șoseaua Pipera, nr. 44 (în curtea Compil Pipera)

sursă foto: facebook.com/groundzerobeer

Hangar aduce în Pipera un pic din aerul cool al Berlinului. Deschis într-o hală dezafectată, acest gastro pub e dotat cu cea mai bună bere din Ro (făcută de băieții de la Ground Zero), cu mâncare bună de halit la bere și cu o terasă pe care poți să uiți că ești corporatist de carieră.

2. Apollo 111- Str. Ion Brezoianu, nr. 23-25

Palatul Universul a fost renovat de curând și transformat într-unul dintre cel mai mișto locuri din București. Ai aici teatrul Apollo 111, barul Fix Me a Drink, cafeneaua Beans & Dots, Barul Apollo 111, dar și o terasă care e la o aruncătură de Cișmigiu și pe care se strânge hipsterimea orașului.

3. Deschis Gastro Pub- Splaiul Unirii, nr. 160

Chiar dacă nu este în centrul clasic al Bucureștiului, Deschis Gastro Pub e foarte aproape de buricul urbei și este un roof top mișto, aflat într-o fostă zonă industrială a orașului. Merită să trăiești aici un apus sau mai multe.

4. J'ai Bistrot- Calea Griviței, nr. 55

Prețuri bune, mâncare bună, multă verdeață, pietriș pe jos și un spațiu relaxat, perfect pentru ieșirile chill cu prietenii - cam așa vedem noi terasa J'ai Bistrot.

5. Modelier- Strada Duzilor, nr. 12

Modelier face 5 ani anul acesta. Pregătește un party mare, cu invitați pe măsură. Au fost 5 ani în care le-am tot călcat pragul și am revenit de fiecare dată cu plăcere, ca la niște prieteni acasă. Cam ăsta e sentimentul pe care ți-l lasă locul. E foarte ușor să te împrietenești cu oamenii de aici, iar terasa e tot timpul plină de surprize.

6. Grădina Eden- Calea Victoriei, nr. 107

Chiar dacă la început a fost o terasă alternativă, Eden a devenit în scurt timp o terasă de fițe, fără să-ți oferă cele mai bune condiții, servicii sau produse de calitate. Prețurile sunt exagerat de mari (18 lei o bere Zăganu, 10 lei o sticlă de apa plată... ). Dar este o terasă imensă și un loc unde mergi mai mult ca să fi văzut, să faci „face time”.

7. Fabrica- Strada 11 Iunie, nr. 50

Fabrica este o altă terasă deschisă într-un fost spațiu industrial. Întregul loc are aspectul unui mic orășel, cu tot felul de magazine cool, cu spații pentru sporturi extreme: skate park, zonă de cățărări etc., cu loc de joacă pentru copii mari sau mici, club și tot felul de alte chestii. Prețurile sunt mici și mâncarea bună. Deci, e de bifat, mai ales după o plimbare prin Parcul Carol.

8. Expirat- Strada Constantin Istrati, nr. 1

sursă foto: facebook.com/expiratclub

O altă terasă cool a Bucureștiului este și cea a clubului Expirat, care a trecut printr-un rebranding care i-a schimbat radical publicul. Mă rog, nu despre asta vorbim acum, ci despre faptul că merită să treci pe aici pentru o mică doză de cultură alternativă.

9. Acuarela- Strada Polonă, nr. 40

Așa cum se vede și din poze, Acuarela este un mic rai pentru iubitorii de fliltre Instagram. Locul te obligă să-l pozezi, e colorat și plin de obiecte interesante și care dau bine în poze. E fix ce trebuie pentru oricine caută un loc pentru o întâlnire romantică sau pentru o atmosferă boemă.

10. Ota- Strada Doctor Staicovici, nr. 26

Ota

Ota e o terasă mai specială, cu un program mai special (nu este tot timpul deschisă, doar în unele zile de miercuri, joi și vineri), dar este unul dintre locurile ascunse ale Bucureștiului. Aici ajung nostalgicii, boemii, firile libere, hipsterii, artiștii și rareori îi vezi doar pe cei „curioși”, deși nu-i exclude nimeni și sunt bineveniți.

Locul poartă numele proprietarului, domnul Ota, un tip hip și sociabil pe care-l veți găsi de cele mai multe la barul unde se servește mâncarea, pentru că de multe ori el este și cel care gătește supa sau celelalte bunătăți.

___________________________________________________________

Revenim săptămâna viitoare și cu partea a III-a.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

terase terase bucurești grădini de vară
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde