Începe B-Fit in the Street - singurul festival internațional de teatru de stradă din București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
17
Tweet
B-FIT in the Street

Tare mă bucur atunci când anunț start-ul B-Fit in the Street - singurul festival internațional de teatru de stradă din București - și chiar cred că nu sunt singura care simte asta.

Evenimentul a ajuns la cea de-a 9-a ediție și ne surprinde într-un mod tare plăcut, deoarece, în 2017, înseamnă - 14 zile de spectacole, 40 de reprezentații ale trupelor românești și internaționale, 9 țări participante, 300 sute de artiști, 10 zone cheie din Capitală.

Suntem chemați în stradă în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Parcul Krețulescu, Calea Victoriei, Piațeta Odeon, Piața Universității, Piața Constituției, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii și Centrul Istoric.

În timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiștilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie și street dance, statui vivante, personaje supradimensionate și parade de culoare, dans și muzică.

Reprezentațiile de seară animă peisajul bucureștean cu acrobați care dansează pe calcane luminate de proiecții 2D sau suspendați deasupra orașului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentații de tango, atmosferă de cabaret și costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București - B-Fit in the Street! va avea loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 19:00 și va fi marcată prin trei momente spectaculoase semnate de companii internaționale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în parcul Unirii și va consta în reprezentații ale unor artiști pe catalige, mascote și acrobați pe cabluri elastice.

Pentru al doilea moment al serii, "creaturi" cyborg gigantice, acrobați, artiști în costume spectaculoase și muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care pornește din Parcul Unirii la ora 19:00 și ajunge în Piața Constituției.

Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piața Constituției, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole de excepție.

Producția italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică și culoare, pusă în scenă de artiști suspendați de o piramidă înaltă de 20 de metri.

Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulțimii personaje gigant, populate de muzicieni și acrobați.

Seara se încheie cu spectacolul artiștilor de la compania Kitonb - Carillon 3.1, care transformă Piața Constituției într-un decor fantastic de proiecții de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice și numere de circ.

Spre deosebire de anii trecuți, festivalul din acest an și-a prelungit timpul de stat în București, iar asta poate doar să ne extra-bucure. Programul complet îl găsești aici, dar nu mai sta nicio clipă pe gânduri și hai în stradă, ok?

B-FIT in the Street 2016/ Foto: Alberto Groșescu

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile