Ce trebuie să știi despre Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din București

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Liminal

Bucureștiul este foarte ofertant în materie de evenimente în această toamnă, iar unul dintre ele este chiar la prima ediție - Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din Capitală.

Evenimentul va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie și își propune să te implice într-o serie de experiențe relevante din perspectiva impactului noilor tehnologii asupra vieții în perioada contemporană.

Tema primei ediții poartă numele de "Viața bună" și investighează în cadrul a trei mari evenimente, împreună cu un grup internațional de artiști, teoreticieni, filosofi și profesioniști din sfera științifică și tehnologică, modurile în care ne raportăm la viață, în toate aspectele ei, imaginând o serie de posibile scenarii pentru viitor ținând cont de particularitățile specifice revoluției tehnologice actuale.

Liminal

Festivalul va fi deschis pe 31 octombrie, cu vernisajul expoziției "The Good life", la Palatul Cantacuzino.

Liminal propune o selecție internațională de lucrări ce au la bază un proces complex de cercetare și care se situează la intersecția dintre artă, filosofie contemporană, activism și tehnologie.

Ziua de 2 noiembrie va fi centrată pe Liminal Talks - sesiune de discuții la Point Art Hub, unde vor fi explorate modurile în care tehnologia ne modelează percepția asupra vieții și implicit modul de raportare și de a acționa în cadrul acesteia.

Liminal

Invitații Liminal 2017 sunt:

- James Williams (directorul Institutului pentru Studiul Internetului de la Universitatea Oxford)

- Constantin Vică (specialist în filosofia noilor tehnologii)

- Abby Rose (co-director al organizației Tech For Good Global din Londra)

- teoreticianul Ștefan Tiron

- Maria Guță (director creativ al World Virtual Reality Forum din Elveția)

- Rachel Uwa ("School of Machines, Making and Make-Believe" din Berlin)

Ei vor oferi celor prezenți diferite perspective ale impactului tehnologiei asupra culturii contemporane și a stilului nostru de viață.

În cadrul evenimentului va fi lansat și Mindcraft Stories, un preambul tipărit al unei platforme online care se implică în cele mai noi dezbateri din aria științelor și tehnologiilor, realizând o radiografiere a inovației și creativității socio-tehnice din toată lumea.

Seara se va încheia cu o petrece animată de Orbita Lacustră.

Liminal

Cel de-al treilea eveniment al festivalului este un hackathon de teraformare ce urmărește un scenariu imaginat de echipa Modulab: ducem mai departe, ca specie, instinctul de explorare și ocupare a unor noi teritorii.

Noile condiții de pe planeta Pământ ne împing să dezvoltăm o colonie pe o planetă nelocuibilă.

Scopul echipelor ce participă la hackathon este acela de a dezvolta și crea, având la dispoziție componente, unelte și expertiză din partea Modulab, cele mai creative dispozitive sau kit-uri ce pot fi utilizate pentru a modifica condițiile de pe planeta respectivă astfel încât să poată susține viața umană.

Startul va avea loc în seara zilei de 3 noiembrie, iar hackathon-ul va dura până la sfârșitul zilei de 5 noiembrie.

Liminal

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile