Marele Picnic ShortsUP îți propune trei zile de explorări în Grădina Botanică din București și are o groază de surprize pentru tine

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
26
Tweet

Îmi place la nebunie să povestesc despre evenimente mișto din București, iar Marele Picnic, ediția de vară ShortsUP, este unul dintre ele. Va avea loc în perioada 27-29 iulie și este unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România.

Transformat deja în tradiție, MP strânge an de an iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului, într-unul dintre cele mai frumoase colțuri verzi ale capitalei – Grădina Botanică.

Pe scurt, Marele Picnic aduce filme scurte într-un decor urban. Partea tare este că înseamnă mult mai mult de atât. E o vacanță intensă, dar relaxată, unde exploratorul din tine găsește activități noi, bucătărie internațională, hamace confortabile și multe altele.

Ca să nu-ți scape nimic din ce-ai putea face la event-ul organizat în ultimul week-end din iulie, ți-am făcut o listă cu (aproape) toate extra-activitățile pe care le vei găsi la fața locului.

Marele Picnic

Descoperă

Cel mai bine începi explorarea cu un tur ghidat în Grădina Botanică: Asociația Team Work te invită la o plimbare, la pas, printre 10.000 de specii de plante erbacee, lemnoase, exotice sau tropicale. Un tur durează 30-40 de minute - în fiecare zi între 18:00 și 20:30.

Bonus, Magazinul de suveniruri din Grădină e deschis până la apus.

O descoperire în mișcare e instalația kinetică concepută special de ShortsUP: intri în cub și interacționezi cu formele (și senzațiile) colorate. Iată momentul cel mai bun să-ți inviți prietenii la o sesiune foto: ce-ar fi vara asta fără super-amintiri?

Marele Picnic

Mișcă-te & relaxează-te

Mongolii spun că o călătorie reușită începe cu odihnă. Așa că la ShortsUP o explorare serioasă începe din...hamac: prietenii de la Buhuhoo aduc hamacele și le leagă cu simț de răspundere, ca să ai un start bun.

Apoi mergi la Slackline să verifici cum stai cu echilibrul (fizic, de cel emoțional se ocupă mai târziu filmele). Balance is everything, așa că echilibrații – dar și curajoșii - vor explora sesiuni de balans creativ pe o chingă legată între doi copaci. Comunitatea de slacklineri din București te îndrumă să îți descoperi flexibilitatea, concentrarea și, evident, simțul umorului.

Dacă e Picnic, nu se poate fără jocuri de frisbee sau hoola hops: echipa Bucharest Ultimate Frisbee aduce acest concept mai degrabă nou pentru România, un sport de echipă distractiv dar și cu provocări, pentru că arbitrajul și felul cum se întâmplă jocul e în mâinile jucătorilor.

Marele Picnic

Ascultă & dansează – music & more

Anul acesta la Marele Picnic muzica e groove, de stat la vorbă și de dansat desculț în iarbă. Vineri, Jim Felix & Papa B. mixează de la 19.00 la 21.30, să deschidă pofta de film.

Sâmbătă și duminică intra în scenă That Couch Funk Collective, cu o selecție de piese în care bate inima funk-ului. Dacă vara ar avea un soundtrack, ar fi cu siguranță unul semnat TCFC. Ascultă aici.

Privește

Proiecțiile pe ecran știi cum arată. Mai sunt sunt și altfel de proiecții - e momentul să explorezi vizual și senzorial un video-mapping pe copaci - proiecții suprarealiste care creează mesaje secrete pe copacii din Grădina Botanică. Vineri, sâmbătă și duminică între 21.00 și 21.30.

Marele Picnic

Gustă - în Food Garden

Anul acesta, Marele Picnic face fusion de bucătărie internațională și experiențe de street-food deja îndrăgite de spectatori.

Pentru burger și finger food, mergi la Nache’s Food Truck - vor aduce super-specialul Duck Confit Burger, la MeatBusters - au sandvișuri cu slow cooked pulled pork, și la Switch eat.

Explorezi international cuisine la Mexican Bizness, The Cod-Father (aici ai ocazia să îl cunoști pe faimosul Don Codleone’s Fish and Chips cu piure de mazăre cu mentă și sos tartar home-made), Nori Yakitori (gust de Japonia) și Gattini Pasta.

Dulce cinefil aduc Delicii pe roți (waffles), Kurtos și Mrs. Lava. Apoi, când soarele coboară și crește intensitatea explorării, apar în scenă prosecco și frizzante rose de la Frizzante Ride și cafeaua de specialitate de la Boiler Coffee Shop.

Marele Picnic

Sper că ne vedem acolo, da?

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

marele picnic shortsup gradina botanica bucuresti
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde